visoke temperature / Vatrogasci su spremni za novu protupožarnu sezonu: 'Već su s radom počele dodatne snage'

Zapovjedništvo u Divuljama sa svojom ljetnim radom krenulo je prije sedam sati. Po obali je postavljeno 96 kamera i prati se svaka situacija

13.6.2022.
19:19
VOYO logo

''Čeka nas ljeto s visokim temperaturama uz malo padalina što znači da će indeksi opasnosti od požara biti visoki'', poručio je to glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama počelo je s radom i spremno je, uvjeravaju, za protupožarnu sezonu. Najavljuje se zapošljavanje 1131 sezonskog vatrogasca i 25 domicilnih vatrogasaca, kao i širenje postojećih dislokacija po Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz hrvatske vatrogasne zajednice poručuju da na raspolaganju imaju ukupno 4379 vozila i 61 plovilo, a cilj je da se građani i turisti u Hrvatskoj u svakom trenutku osjećaju sigurno.

Zapovjedništvo u Divuljama sa svojom ljetnim radom krenulo je prije sedam sati. Po obali je postavljeno 96 kamera i prati se svaka situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vatrogasna vježba /

Sezona požara sve je bliže: Imamo li dovoljno kanadera? 'Nikad nismo imali svih 5 ili 6…'

Image
vatrogasna vježba /

Sezona požara sve je bliže: Imamo li dovoljno kanadera? 'Nikad nismo imali svih 5 ili 6…'

''Danas je u 12 sati počeo glavni napor požarne opasnosti ovdje u Divuljama. To nije jedina novina. Već početkom lipnja počeli su s radom dodatne snage, dio sezonaca, a kroz ovaj i idući tjedan ćemo razmještati dodatne snage s kontinenta'', rekao je Joško Grančić, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje.

Grančić rekao je teško prognozirati kakva će ova sezona biti. No od početka godine do sada, bilo je dvostruko više požara raslinja i oko 260 posto veću opožarenu površinu nego prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Veljača i ožujak su bili posebno teški. Očekujemo dugo i suho ljeto sa manje padalina nego je prosjek. No vatrogasni sustav je u potpunosti u pripravnosti'', kazao je Grančić.

Riječ je o združenom zapovjedništvu u Divuljama, uslijed nekog velikog požara kada bi snagama na terenu trebala dodatna pomoć, zahtjev županijskog zapovjednika dolazi u Divulje i brzo se komunicira s vojnim dijelom. Potom zapovjednik vojnog zapovjedništva izdaje zapovijed za letjelice koje se uključuju u akciju gašenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Norma je da kanader poleti dvadesetak minuta do pola sata nakon dobivanja zahtjeva'', kazao je Grančić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo