PRIJAVILO SE 37 TISUĆA KANDIDATA / Već prvog dana pao sustav za prijavu srednjih škola: 'Nemaju zašto brinuti, imaju vremena sve do 7. srpnja'

Vremena za prijavu u srednju školu je dovoljno. Carnet je imao problema zbog velike navale prvog dana

25.6.2022.
20:26
VOYO logo

Kakvo je stanje sada provjerila je reporterka RTL-a Zorana Čičak Kulić koja je razgovarala s Tomislavom Rožićem, koordinatorom upisa u srednje škole CARNET.

"Od 12:30 do 14h imali smo poteškoće s prijavama u sustav, ali one su uklonjene i ne očekujemo više takvih problema. Svi kandidati koji su tu poteškoću iskusili nemaju zašto brinuti jer oni imaju vremena sve do sedmoga srpnja i prijavljivati obrazovne programe koje žele upisati", objašnjava Rožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko se do sada učenika prijavilo i što je s ljestvicama prioriteta, Rožić odgovara.

Image
MJESTA IMA ZA 46 TISUĆA UČENIKA /

Počeli upisi za srednju školu, a osmaši na mukama: 'Bojim se da neću upasti u željenu školu'

Image
MJESTA IMA ZA 46 TISUĆA UČENIKA /

Počeli upisi za srednju školu, a osmaši na mukama: 'Bojim se da neću upasti u željenu školu'

"Trenutno bilježimo da se oko 37 tisuća kandidata prijavilo u sustav i bilježimo da je 20 tisuća njih prijavilo obrazovne programe. To čini polovicu od ukupnog broja očekivanih kandidata za upis u prvi razred srednje škole. Ono što je jako važno napomenuti je da kandidati te ljestvice prioriteta slože na način tako da prijavljuju škole koje zaista imaju namjeru upisati", tvrdi koordinator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras u 22 sata već prve važne vijesti za osmaše.

"U 22 sata kandidati će vidjeti kako kotiraju na tim ljestvicama prioriteta, dakle oni će vidjeti koji rang trenutačno ostvaruju na programima koje su prijavili. To mogu mijenjati do 7. srpnja. Do 28. lipnja programe koji zahtijevaju dodatne provjere, od 29. lipnja do 4. srpnja se odvijaju te dodatne provjere. Sedmog srpnja im se zaključava mogućnost prijava novih programa, a devetog srpnja će biti objavljene konačne rang ljestvice kada će kandidati znati gdje su ostvarili pravo upisa", poručuje Rožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škole u koje su se najviše dosad prijavljivali osmaši već su očekivane.

"Trenutno bilježimo najveći interes za programe Opće gimnazije, za ekonomista, jezične, prirodoslovno -matematičke gimnazije i na 5. mjestu medicinske sestre i tehničari", zaključuje Rožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo