snimka razgovora / Večernji objavio snimku razgovora s Beljakom: 'Predlagao sam koaliciju svih protiv HDZ-a'

Image
Foto: Patrik Maček/Pixsell

Nakon što su brojni političari sve demantirali Večernji list je objavio snimku razgovora s Krešom Beljakom

11.5.2020.
17:15
Patrik Maček/Pixsell
VOYO logo

U ponedjeljak je Večernji list na naslovnici tiskanog izdanja objavio udarnu vijest pod naslovom "Beljak: SDP je nudio koaliciju i Mostu". Političari su brzo demantirali ovu izjavu.

Tvrde da je sve laž

Među prvima je reagirao predsjednik SDP-a Davor Bernardić. On je, naime, na svojoj službenoj Facebook stranici objavio fotografiju naslovnice Večernjeg lista i velikim slovima napisao "LAŽ".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro se o koalicijskim pregovorima o kojima je u intervjuu za Večernji govorio Beljak, oglasio i Mostovac Nikola Grmoja. Kazao je kako je sve laž i da Beljakove izjave vidi kao nastavak specijalnog rata koji se vodi protiv Mosta.

"Ako je Krešo Beljak tako nešto rekao, onda laže i to radi po nalogu šefa HDZ-a Andreja Plenkovića kojemu je HSS već dao svojedobno svojih pet potpisa kad je trebalo. Beljak sada takvim istupima ruši i svoju novu koaliciju u koju je ušao. Most nikada ne bi išao na izbore ni sa SDP-om ni s HDZ-om i to svi znaju", kazao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nejasan mu je Beljakov motiv /

Grmoja odbacio tvrdnje da im je SDP ponudio koaliciju: 'To je nastavak specijalnog rata protiv Mosta'

Image
Nejasan mu je Beljakov motiv /

Grmoja odbacio tvrdnje da im je SDP ponudio koaliciju: 'To je nastavak specijalnog rata protiv Mosta'

HDZ se, također na svojoj Facebook stranici osvrnuo na prijepore Mosta, SDP-a i HSS-a. 

"Dugo su trajali. Nakon afere s plagiranjem naziva koalicije već danas se Bernardićeva družina potrošenih plagijatora počela raspadati. Bernardić optužuje Beljaka da laže jer je potonji izgleda razotkrio pregovore između SDP-a i MOST-a, koji su trebali ostati u najstrožoj tajnosti. Pravi pokazatelj razine neozbiljnosti dvojice 'čelnika opozicije'. Zamislimo samo da Bernardić i Beljak vode Hrvatsku u borbi s izazovima s kojima smo suočeni?! Bernardić je ponovno demonstrirao svu raskoš svog političkog talenta'', stoji u Facebook objavi HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešo Beljak je na svojem Facebook profilu napisao da nikad nije vodio pregovore s Mostom, a pogotovo ne mimo Bernardića. Kazao je da se radi tek o skretanju pozornosti s bitnijih tema.

Večernji list objavio se snimku i transkript razgovora koji je njihov novinar Denis Romac vodio s Beljakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dakle, mi smo imali, ne znam, prije 80 godina izbore kojima je opozicija, a tu možemo povući paralelu, gdje se pod vodstvom Vlatka Mačeka na izborima 1938. okupila cjelokupna opozicija. Od krajnje ljevice do krajnje desnice protiv vladajućih. U tom smislu sam ja i predlagao Bernardiću i on se s tim složio, da se pozovu, govorimo o mjesecu prije mjesec dana, čak i Most i sve moguće ideološke različite pozicije, a kojima je zajednički nazivnik taj da su protiv HDZ-a. Međutim, naravno, od strane Mosta nije bilo interesa'', čuje se na snimci.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo