utvrđene brojne nepravilnosti / Velika inspekcija Ministarstva uprave: deseci državnih službenika lažirali diplome i svjedodžbe

Image
Foto: Pexels.com

Nadzor će se i dalje provoditi, uvjerava ministar uprave Lovro Kuščević, a u sindikatu državnih službenika i namještenika osuđuju svoje bivše kolege

5.4.2018.
17:14
Pexels.com
VOYO logo

Ministarstvo uprave je od svih jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave zatražilo provjeru vjerodostojnosti svjedodžbi i diploma, odnosno isprava o stupnju obrazovanja i struci njihovih službenika i namještenika upravnih tijela hrvatskih općina, gradova i županija.

Kako su rezultati inspekcije pokazali, čak 22 državna službenika posao su dobila na temelju falsificirane diplome. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je kako se "U najvećem redu radi o nižim službenicima sa srednjom stručnom spremom, to jest o krivotvorenju srednjoškolskih diploma. Jedan manji dio odnosi se na zaposlenika s visokom stručnom spremom". 

Nadzor će se i dalje provoditi, uvjerava Kuščević. U sindikatu državnih službenika i namještenika osuđuju svoje bivše kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da je neprihvatljivo da netko s neadekvatnom stručnom spremom obavlja poslove, odnosno da se kasnijim postupkom utvrdi da je diploma ili svjedodžba falsificirana", rekao je Boris Pleša iz Sindikata državnih službenika i namještenika.

Nadalje, kako tvrdi ministar uprave, radi se o raznim prekršajima i falsifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Negdje je izrečen otkaz ugovora o radu, negdje su teške povrede službene dužnosti. Sve su te nepravilnosti prijavljene DORH-u, koji vrši postupke sukladno zakonu", rekao je ministar Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo