MUKE STANOVNIKA LOMNICE / Avioni prijetnja za učenike: 'Bio je veliki odmor i sreća je što nisu izašli van. Crijepovi su bili posvuda...'

Image
Foto: zazubice.com

Mještani Donje Lomnice u direktnoj su opasnosti zbog zrakoplova koji iznimno nisko lete iznad njihovih kuća

31.1.2019.
16:13
zazubice.com
VOYO logo

Mještani Donje Lomnice u direktnoj su opasnosti zbog zrakoplova koji iznimno nisko lete iznad njihovih kuća, neposredno prije slijetanja na Međunarodnu zračnu Luku Franjo Tuđman. 

Jučer poslijpodne su sa zgrade škole, u kojoj su bila djeca crijepovi padali po školskom dvorištu i na glavnu prometnicu. Predsjednik Mjesnog odbora Milivoj Dijanežević za zazubice.com ističe kako je i sam bio u velikom strahu za vlastitu kćer, učenicu prvog razreda, koja se u trenutku padanja crijepova nalazila u školi. Kaže kako je tragedija spriječena samo zahvaljujući zimskom vremenu, jer je baš u to vrijeme bio veliki odmor!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crijepovi su bili po svuda"

"Prepao sam se kada me je nazvao ravnatelj škole iza 15,30 sati kada se sve to dogodilo. Crijepovi su bili po svuda, uokolo po dvorištu, gdje se djeca za vrijeme velikog odmora inače igraju. Na sreću, nisu izašli van i nitko nije stradao. Zamislite koja bi to tragedija bila. Ovo je strašno i svi smo ugroženi i uznemireni", priča Dijanežević.

Na teren je stigla policija koja je napravila još jedan očevid. "Zadnjih par mjeseci stradala je gotovo svaka kuća. Prije tri mjeseca kući preko puta škole je pao crijep. Preko puta vrtića prije dva mjeseca. U svakom kalendarskom mjesecu nova obiteljska kuća bilježi štetu", kaže Dijanežević te dodaje kako "za tu muku i strah ne dobivamo nikakvu rentu na osnovu buke, zagađenja naselja niti ugrožene sigurnosti". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad poslao prosvjednu notu

Pisali su Ministarstvu prometa, Agenciji za civilno zrakoplovstvo, kontroli leta, Zračnoj luci i slali dopise zajedno sa Gradom, koji je ovom prilikom nadležnim institucijama uputio 'prosvjednu notu'.

"Grad Velika Gorica upućuje prosvjednu notu nadležnim institucijama, koje smo u više navrata izvijestili o ovakvim događajima. Nadležne institucije ne smiju čekati stradavanje djece i mještana prije nego pokrenu potrebne radnje. O navedenom slučaju podnijeli smo i službenu prijavu te ćemo inzistirati na hitnom rješavanju problema“, stoji u priopćenju Ureda gradonačelnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo