Vrijednost u milijunima / Velika rasprodaja državne imovine: Hrvatska na bubanj stavlja još 44 nekretnine

Mala zemlja za veliku rasprodaju - Republika Hrvatska želi se riješiti 44 nekretnine kojima ne može, ne zna, i ne želi upravljati

31.7.2017.
18:36
VOYO logo

Zainteresirani kupci, koji hoće, mogu i znaju - za recimo najskuplju od njih - bivše odmaralište u Kostreni licitaciju započinju na 23 milijuna kuna. Rok prijave je do prvog rujna.

Navedeno odmaralište, koje se nalazi uz more s prekrasnim pogledom, igralištima i očuvanim interijerom, godinama propada - pa ga država prodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne samo da je zapušteno nego i devastirano. To bio trebalo staviti u funkciju da bude jedno korištenje na opće dobro", ističe Željka Igredžija iz Kostrene.

Dobro će doći punjenjem proračuna - smatraju u Ministarstvu - pa su početnu cijenu za prodaju cijelog kompleksa postavili na 23 milijuna kuna - a u Moslavini druga priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između Siska i Petrinje,u mjestu Mošćenica u maloj seoskoj ulici, smjestila se najjeftinija nekretnina iz ovogodišnjeg portfelja, 80 metara kvadratnih oranice, dakle ne građevinskih nego oranice, koja se prodaje za 3.200 kuna.

"Neke cijene koje bi možda država tražila mogu biti ili smiješno velike ili smiješno male, možda bi najbolje bilo da se mogu dati za jednu kunu", kazao nam je Nenad Gavranović iz Mošćenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A s novim zakonom će se bolje upravljati uvjerava ministar državne imovine, jer će se većina takvih nekretnina prebaciti pod lokalnu samoupravu. I sam je svjestan da u njegovom resoru mnoge stvari još ne funkcioniraju kako treba. 

Mi imamo poteškoća u funkcioniranju Ministarstva državne imovine jer je naslijeđeno podosta problema. Imovina je nesređena", ističe Goran Marić, ministar državne imovine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onaj u kojeg Marić upire prstom je Mladen Pejnović - glavni upravljač imovinom za vrijeme Kukuriku Vlade. No, Pejnović uzvraća da sada - Goran Marić ima veće ovlasti nego je on imao i treba ih znati koristiti.

"Jednostavno nema više smisla otezati s potrebnim odlukama, mislim da se treba skoncentirati na posao, ekonomski misliti i biti odlučan u provedbi trategije i zakona", smatra Pejnović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prvi korak u tom ekonomskom razmišljanju - bio bi odmak od ovakvih šturih opisa katastarskih čestica prilikom prodaje nekretnina. Ako već država ima stvarnu namjeru postići dobru cijenu onda se mora ponašati kao i bilo koji drugi prodavač na tržištu barem uz detaljniji opis i fotografije. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo