'ČUVARI DJETINJSTVA' / Velika suradnja RTL-a i UNICEF-a: uskoro noviteti za najranjivije skupine djece

S velikim zadovoljstvom, RTL je potpisao s UNICEF-om sporazum o suradnji, čime se uključuje u borbu za najranjiviju djecu u Hrvatskoj

31.5.2017.
19:00
VOYO logo

RTL i UNICEF radit će za djecu diljem Hrvatske. "To je izuzetno važno jer nam neka djeca ostaju, na neki način, uskraćena za tu mogućnost da ih vidimo i da ih čujemo. To su najranjivije skupine djece poput djece koja žive u institucijama, djece u udaljenim krajevima, romske djece. Dakle, djece koja nemaju jednake šanse", rekla je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku .

Putem RTL-a i RTL Kockice svako dijete, svakog dana, dobivat će još kvalitetniji televizijski sadržaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"RTL je kao što znate kroz našu udrugu RTL Pomaže djeci vrlo aktivan godinama. Zaista se trudimo biti prisutni među djecom, pomoći onima kojima to treba i ova suradnja je samo jedna nadogradnja na taj proces", rekao je Ivan Lovreček, zamjenik predsjednika Uprave RTL Hrvatska.

RTL je među medijima koji s UNICEF-om već dvije godine provode kampanju "Birajmo što gledamo" i tako podižu medijsku pismenost.  Programom "Čuvari djetinjstva" pomoći će osigurati zaštitu, obrazovanje i jednakost za svako dijete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme u kojem živimo, nažalost, zahtijeva da se toj najranjivijoj skupini obratimo s posebnom pozornošću i da mi kao mediji odgovorno tome pristupimo", rekao je Lovreček.  

"UNICEF će podržati RTL i RTL Kockicu u izradi tih programa i u edukacijama koje će zapravo pomoći RTL-ovim novinarima, urednicima, producentima da izrađuju još kvalitetnije programe za djecu", tvrdi Otmačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A takav RTL-ov program djeci će pomoći da bolje razumiju svoja prava, prihvaćaju različitosti, budu solidarni te sudjeluju u stvaranju svoje budućnosti od najranijih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo