a gdje ćete vi večeras? / Veliki interes Hrvata za Noć muzeja: Najpopularniji Tehnički muzej, u Krapini se nadaju obaranju rekorda

Ovogodišnja Noć muzeja slavi i 140 godina postojanja Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu

31.1.2020.
20:00
VOYO logo

U Hrvatskoj se održava 15. Noć muzeja, manifestacija u kojoj će, prema procjenama, 250 tisuća ljudi obići muzeje i ustanove koji su organizirali izložbe. Na svom početku Noć muzeja se održavala na tek 6 lokacija u Zagrebu, dok ih je danas diljem države više od 240.

Popularan Muzej čokolade

U jednom su danu nestale sve ulaznice za promatranje pokusa u demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle. Ista je situacija i s prezentacijama u planetariju, no srećom za sve ostale, u Tehničkom muzeju ne nedostaje eksponata. Iznimno popularan ove je godine i Muzej čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Trebalo nam je 9 minuta da javimo našim ljudima koji održavaju društvene mreže da karata više nema, to je toliko brzo išlo'', izjavila je Ružica Božić Cerovac, suvlasnica Muzeja čokolade.

Ulaznica je bilo za 180 osoba koji će u 9 grupa proći kroz ovaj maleni muzej gdje će naučiti nešto o čokoladi, ali i degustirati je u svakoj prostoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnja Noć muzeja je i u znaku obljetnica, a jedna od njih je 140 godina postojanja Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Pozornost posjetitelja tamo će sigurno plijeniti i izložba šešira, jer ove kreacije rijetko bi koga mogle ostaviti ravnodušnim. No, neki ipak preferiraju nešto ozbiljnije, a takvih sadržaja neće nedostajati u Puli.

''Riječ je o zajedničkoj akciji koju rade tri pulska muzeja, arheološki muzej Istre, pomorski muzej i suvremeni muzej. Riječ je o izložbama, koncertima, druženju'', opisao je Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o zajedničkoj akciji koju rade tri pulska muzeja, arheološki muzej Istre, pomorski muzej i suvremeni muzej. Riječ je o izložbama, koncertima, druženju. U takvim i mnogim drugim sadržajima posjetitelji diljem Hrvatske mogu uživati od 18 sati do 1 sat iza ponoći.

U nagrađivanom Muzeju krapinskog pračovjeka sve izgleda nestvarno. U prvih 15 minuta od kad su se otvorila vrata muzeja, stiglo je oko 300 posjetitelja. Prošle godine ih je sve skupa bilo 2000, što znači da će ove godine rekord sigurno biti oboren. Da bi posjetitelj stigao do glavne atrakcije, krapinskog pračovjeka, mora proći cijeli put evolucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo