ostali bez mjesta u saboru / Veliki izborni gubitnici: nekad su vladali Hrvatskom, a sada im prijeti pad u zaborav

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na hrvatskoj političkoj sceni velik je broj onih koji su nekada bili na značajnim političkim funkcijama, no nećemo ih vidjeti u idućem sazivu sabora. Među njima su i Josipović, Holy, Kosor, Linić, Kerum...

9.11.2015.
14:05
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Jučerašnji izbori su za neke političare završili debaklom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik Republike Ivo Josipović podbacio je u svojoj izbornoj jedinici gdje je osvojio samo 1.605 glasova, dok mu je u drugom krugu predsjedničkih izbora povjerenje dalo više od milijun birača. 

Image

Ovo su veliki gubitnici na parlamentarnim izborima

Mirela Holy i njezina stranka ORaH ostali su bez ijednog saborskog mandata pa se već govori o njezinoj ostavci na mjesto predsjednice stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša premijerka Jadranka Kosor je u V. izbornoj jedinici dobila tek 1.673 glasa, kao nezavisna kandidatkinja na listi Reformista i Progresivnog saveze Ive josipovića koja je osvojila tek 1,25 posto glasova. 

Među gubitnicima na ovim izborima je bivši ministar financija Slavko Linić koji je u V. izbornoj jedinici osvojio tek 1.981 glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka nekadašnjeg predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića, Hrvatska zora, nije prešla izborni prag, kao ni stranka Željka Keruma.

Na ovim izborima ostali smo i bez osebujnog Damira Kajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Radimir Čačić uspio izboriti ulazak u Sabor, u ovom sazivu neće imati gotovo nikakvu mogućnost odlučivanja. Njegovi Reformisti osvojili su jedan mandat, i to u njegovoj III. izbornoj jedinici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo