Pronašli 'caku' / Veliki propust Stožera! Vlasnici noćnih klubova su doskočili mjeri pa rade i iza ponoći: 'Taj zadnji sat 'gorimo''

Image
Foto: Shutterstock

Velike skupine turista i gostiju dolaze u nekoliko 'restorana' čime se stvara vrlo opasna epidemiološka situacija.

17.8.2020.
10:08
Shutterstock
VOYO logo

Stožer civilne zaštite je u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom, od petka donio odluku da nakon ponoći na deset dana obustavlja rad svih ugostiteljskih objekata iz kategorije barovi. S obzirom da veliki udio novooboljelih čini mlada populacija, noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi i caffe barovi zatvaraju se u 24 sata.

Ovo je ne mali udarac za turizam, a sezona koja se napokon počela buditi opet je poljuljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, je li Stožer detaljno promislio prije nego što je donio ovakve mjere? Nekima nije promakao teški previd Stožera, a taj je da ugostiteljski objekti iz skupine ''restorani'' ne ulaze u objekte zahvaćene mjerama te mogu raditi do dva sata ujutro!?

Image
Vlada odlučna /

Što nas čeka u novom 'koronapaketu'? Nigdje bez maske, vjenčanja s 30 ljudi, Advent na većem prostoru...

Image
Vlada odlučna /

Što nas čeka u novom 'koronapaketu'? Nigdje bez maske, vjenčanja s 30 ljudi, Advent na većem prostoru...

Slobodna Dalmacija piše kako su pojedini ugostiteljski objekti na splitskoj Rivi registrirani kao restorani jer manjim dijelom svog poslovanja poslužuju laganu hranu, a osnovna djelatnost im je kafić i klub, jer se u njima održavaju noćne zabave i koncerti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da se svi barovi, sukladno novim mjerama, zatvaraju u ponoć, velike skupine turista i gostiju iz cijelog grada dolaze u nekoliko “restorana“ čime se stvara vrlo opasna epidemiološka situacija.

Paradoksalno, zbog velikog broja ljudi u prostorima manjim nego noćni klubovi umjesto da se zaštiti populacija, ozbiljno se povećava opasnost od novog žarišta i znatno većeg broja zaraženih. Na ovaj način poštivanje socijalne distance je diskutabilno, a u objektima registriranih kao ''restorani'' epidemiološke preporuke “padaju u vodu“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan konobar iz Splita je opisao:

''Radimo do jedan svaki dan jer poslužujemo hranu. Taj zadnji sat vremena ''gorimo'' jer se u ponoć prazne svi lokali, barovi i klubovi.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo