Svi su presretni / Velik uspjeh humanitarne akcije za Evu i Gabrijela: Skupljeno za prsluke! Donnin reket ide u Đakovo

Humanitarna akcija pomoći Evi i Gabrijelu Slijepčević postigla je uspjeh! Mogu se kupiti dva spasonosna prsluka

30.10.2019.
22:50
VOYO logo

Divno je sjetiti se koliko divnih ljudi ima oko nas, a humanitarna akcija ''Pomozimo im da dišu'' koju smo objavili u ponedeljak postigla je fenomenalne rezultate!! Skupljene su  čak 322.000 kuna.

Skupljeno dovoljno za dva aparata

Podsjetimo, riječ je o akciji za trogodišnju Evu i osmogodišnjeg Gabrijela Slijepčevića, sestru i brata koji boluju od jako teške, rijetke i neizlječive bolesti - cistične fibroze. I eto uplaćeno je dovoljno novca da se mogu kupiti dva aparata koji će im makar olakšati disanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

No bez obzira na to, troškovi njihova liječenja i medicinske skrbi daleko nadmašuju primanja njihovih roditelja koji zapravo žive od naknade za njegovatelje jer ne mogu nigdje raditi s obzirom na to da skrb za bolesnu djecu traži doslovce 24-satnu predanost.

Veselje u obitelji Slijepčević je neizmjerno jer će Eva i Gabrijel zahvaljujući vama - lakše disati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Neopisivo smo sretni, doslovno ne možemo objasniti na koji način jer to još nismo doživjeli, uspjeli smo skupiti za ta dva prsluka", rekao je Evin i Gabrijelov otac Srebren Slijepčević.

Višak novca ići će drugoj djeci

Trogodišnja Eva i osmogodišnji Gabrijel imaju cističnu fibrozu. Rijetku bolest zbog koje ne mogu disati, trčati, skakati ni normalno se igrati. Njihova borba po bolnicama se nastavlja jer bolest je neizlječiva, ali s aparatom VEST, odnosno prslukom sve će im biti jednostavnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prsluk će nam uvelike pomoći da napokon prekinemo sa svakodnevnim lupanjem po tri-četiri puta da izbacimo sluz iz njih tako da će im neopisivo biti lakše u životu", objasnio je Srebren.

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Uplate stizale iz cijelog svijeta

U samo dva dana skupljeno je više od 320.000 kuna. Uplate su stizale iz cijelog svijeta, 240.000 ide za prsluke, a ostatak za lijekove i inhalatore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zatim će kupiti sve potrebne minerale i vitamine, jer njima trebaju, a ne dobivaju ih na recept'', izjavila je Vlatka Burić Dujmović, organizatorica humanitarne akcije.

Stoga akcija ne završava. Službeno smije trajati 90 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad podvučemo crtu i kad oni kupe sve što je njima potrebno, mi ćemo višak novca donirati u udrugu za koju se obitelji Slijepčević odluči. Mi smo apsolutno da pomognemo djeci koja su teško bolesna", dodaje organizatorica humanitarne akcije.

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Iznimno rijetka bolest

U Hrvatskoj još devedesetero djece ima cističnu fibrozu, rijetku i nasljednu tešku bolest. Evi i Gabrijelu ukrala je normalno djetinjstvo, ali prsluci će u njega unijeti barem malo više igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šaljem vam jedno veliko srce i puno vam zahvaljujem što nam pomažete", rekao je Gabrijel Slijepčević.

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Reket osvojio Alen Perči

U obitelji Slijepčević lakše se diše već sada. A nešto je ovom sjajnom rezultatu od 322.000 prikupljenih kuna u samo dva dana pridonijela i naša mala dražba reketa Donne Vekić, koja je ušla u top 20 najboljih tenisačica na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reket s njezinim potpisom otišao je osobi koja je poslala uplatnicu s najvećim iznosom.

Čak 5101 kunu izravno na žiro-račun akcije "Pomozimo im da dišu" uplatio je Alen Perči iz Đakova. Upravo je on osvojio reket Donne Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo