FILM S PORUKOM / Veliki uspjeh osječkog strip crtača: razgovarali smo s Markom Dješkom, autorom 'Kolinja' koje će se prikazivati na američkoj televiziji

Image
Foto: SiB.hr

Studentski film 'Kolinje' kojeg je Dješko napravio 2010. godine, prikazivat će se na televizijskom kanalu Roberta Rodrigueza

26.9.2017.
11:58
SiB.hr
VOYO logo

Kratki animirani film "Kolinje" Osječanina Marka Dješke, strip autora i režisera animacije kojeg je naš istaknuti strip crtač Krešimir Zimonić proglasio renesansnim strip crtačem, prikazivat će se na američkom televizijskom kanalu El Ray Network iza kojeg stoji ugledni filmaš Robert Rodriguez.

Naime, Dješko je studentski film "Kolinje" napravio 2010. godine na prvoj godini diplomskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebali smo napraviti nešto čime bi zaokružili sve što smo naučili u prethodne tri godine. Kao tema me interesiralo tada aktualno klanje svinja u Slavoniji, obzirom da sam se inače tada bavio pravima životnja, pa sam odlučio napraviti film koji bi bio humorističan ljudima, a da istovremeno ima konkretnu poruku", ispričao je Dješko za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolinje" je na El Ray Networku završio, priča Dješko, zahvaljujući njegovom prijatelju Borisu Proli. "Prole je stari kolega iz Osijeka i Svijeta stripa. On je postao veliki fan Rodrigueza i sugerirao mi je da bi trebao poslati filmove njegovoj televizijskoj kući. Prvo sam bio skeptičan, no poslao sam film koji je prošao. Bila je priča o tome da zovu autore filmova u Los Angeles, pa sam tako i ja dobio priliku da odem tamo", objašnjava Dješko koji je u Los Angelesu dao intervju teaser povodom prikazivanja "Kolinja" na američkom televizijskom kanalu.

Kaže kako je na El Ray Networksu prijavio film pod horor programsku ediciju. "Drago mi je što je film prošao među horore, a istovremeno je to, na neki način, i smiješno", rekao je Dješko. Iako je "Kolinje" napravio 2010. godine, danas, sedam godina kasnije Dješko u njemu ne bi mjenjao puno toga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko uči na neki način. Pošto sam to napravio kao student, vjerojatno bih se danas bolje potrudio napraviti vizualni sadržaj, animaciju i dizajn, no priča bi ostala ista", zaključuje osječki strip crtač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo