'oživimo' zmaja anđelka / Veliko srce iz Velike Mlake: Goran pomaže djeci iako je sam teško bolestan, ali treba vašu pomoć

I sam teško bolestan, Goran je odlučio pomoći mališanima koji leže u bolničkim krevetima. Izradio je slikovnicu koja je krenula u tisak, jedva sakupivši potreban novac

22.9.2016.
22:40
VOYO logo

Iako je sam teško bolestan, Goran Čučković iz Velike Mlake je odlučio pomoći djeci koja leže u bolničkim posteljama. Izradio je slikovnicu koja bi trebala krenuti u tisak, ali zato novca nema. On i tisuće bolesne djece trebaju vašu pomoć.

"Imam rijetku, nasljednu i neizlječivu bolest koju su doktori opisali kao mlohava tetraplegija. Što bi značilo da mi periferni živčani sustavi, ruke i noge otkazuju poslušnost i to dosta rapidno", objašnjava Goran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje mu se drastično pogoršalo u posljednje tri godine. No, on se nije predao. Želi ostaviti nešto korisno iza sebe. Veliki je kreativac pa je odlučio napraviti slikovnicu.

"To mi znači sve, to mi je smisao života. Ako me uhvati očaj ili teške misli, samo se uključim u maštu i stvaranje, automatski prestanem biti depresivan i brinuti o budućnosti koja je depresivna", iskreno će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tako se osjećaju djeca koja se nalaze u bolničkim krevetima i zato im je odlučio pomoći. Kao dijete je zbog moždanog udara ležao u bolnici. Gestu svog bolničkog cimera, kaže, neće nikada zaboraviti.

"Jedan dečko koji je odlazio, darovao mi je crvenu slikovnicu s vukom. Meni je to toliko značilo u tom trenutku. To je bilo prije 30 godina i ja se toga sjećam kao danas. Vjerojatno iz te neke podsvjesne priče je niknula cijela ideja", kaže Goran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko skupi dovoljno novca za izradu prvih 3.000 primjeraka tiskao bi ju već sredinom listopada.

Ideja samog projekta je da se od prve slikovnice namaknu sredstva za drugu, od druge za treću i tako dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli projekt nazvao je Zmaj Anđelko pomaže djeci. Napisao je ukupno pet priča koje planira pretvoriti u slikovnice. 

"Slikovnica se zove Zmaj Anđelko i dugački rep. Poanta priče je, da ne idem u detalje, da ako nešto i pogriješiš u životu, to lako možeš popraviti. Da se ne trudiš biti netko drugi i da voliš sebe i svoj kratki rep", kaže Goran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zmaj Anđelko oživio je, ali na računalu uz pomoć grafičke dizajnerice iz Beograda.

Prva slikovnica iz tiska će izaći za tjedan dana. Za nju je bilo potrebno 10 tisuća kuna koje je Goran jedva sakupio. No to je tek početak, u planu ih je još nekoliko. I za njih je potreban novac kako bi ostvario svoj san i mogao uveseljavati djecu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite i možete pomoći, broj računa je niže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo