Vremenska prognoza / Veljača je dosad bila neuobičajeno topla, ali ne zovu je bezveze prevrtačom: Stiže promjena!

Ova je veljača netipično topla pa umjesto više desetaka centimetara snijega, u termometru se bilježi više desetaka stupnjeva

23.2.2020.
21:48
VOYO logo

Proteklih sezona zima je najjače "grizla" upravo u veljači kada je redovito bilo i snijega. Ova je veljača netipično topla pa umjesto više desetaka centimetara snijega u termometru se ponegdje bilježi više desetaka stupnjeva.

Iako su sunce veći dio dana zaklanjali oblaci, natprosječno visoke temperature za veljaču napunile su terase splitskih kafića i šetnice uz more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topla zima ipak ne odgovara onima koji se u ovo doba godine vole skijati. Ranijih godina na Sljemenu je bilo dosta snijega, ove godine morali su raditi topovi.

Za veljaču u Zadru neuobičajena je slika i veći dio dana prazna čekaonica dežurnog liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više se žale na tlak, nego na temperaturu i gripu. Mislim da to što dolazi pomalo proljeće ima utjecaja. Ipak hladniji dani su iza nas. Ne znam kakva će biti prognoza dalje. Mislim da će se pomalo gripa sad stišavati kako idemo prema ožujku i toplijim danima", kaže , liječnica obiteljske medicine u Zadru.

"Temperature su gotovo posvuda od 5 do 8 stupnjeva više od prosječnih za ovaj dio godine, što je zapravo primjerenije ožujku, čak i travnju. Sredinom idućeg tjedna će doći do kratkotrajnog, ali osjetnog pogoršanja vremena", otkriva ,
meteorologinja RTL Televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda bi se opet trebalo nastaviti proljeće koje je ove godine nastupilo - još od kalendarske sredine zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo