Zajedničke snage / Vesele vijesti za djecu Banovine: Donacije dolaze sa svih strana, u pomoć stižu i Rusi

Dok čekaju na obnovu svojih domova, škola i vrtića, svaka pomoć je dobrodošla

5.7.2021.
19:00
VOYO logo

Dan u Banovini ispunjen je lijepim vijestima, a svi su događaji vezani uz donacije najmlađima.

Petrinjci su od Rusije dobili kontejnersku knjižnicu, a od Zaklade Hrvatska za djecu očekuje se i otvaranje četiri kontejnera koja će služiti za terapijski rad s najmlađima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, 12 hotelskih kuća ove sezone omogućuju besplatno ljetovanje na Jadranu za više od 1000 učenika s područja Sisačko-moslavačke županije.

Tridesetak najuspješnijih hrvatskih IT poduzetnika udružilo je snage. Pokrenuli su humanitarnu akciju kojom planiraju prikupiti pola milijuna kuna za prijenosni inkubator za sisačku bolnicu. Davat će savjete onima koji tek kreću u posao i svaki naplaćivati 150 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nađete poduzetnika kojeg trebate, kliknete na njega, postavite mu pitanje putem aplikacije, naručite, pri tom naravno donirate i dobijete svoj odgovor", rekao je Dino Schatzl, osnivač platforme Klippy.

"Više puta kroz karijeru i s projektima sam bio na rubu da ćemo propast. Jednostavno treba biti ustrajan kroz to, i dođe svjetlo na kraju tunela. To je ono što čini razliku između onih koji uspiju i onih koji ne", poručio je Ivan Burazin, član uprave Infobipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolnici treba svaka pomoć. Najveći dio njezinih zgrada i danas ima žutu ili crvenu naljepnicu.

Image
prazni razredi /

409 škola u Hrvatskoj ima manje od 10 učenika: Bili smo u školi 65 kilometara od Zagreba koju pohađa 14 đaka

Image
prazni razredi /

409 škola u Hrvatskoj ima manje od 10 učenika: Bili smo u školi 65 kilometara od Zagreba koju pohađa 14 đaka

"Tako da će trebati puno napora, puno sredstava, puno vremena da se bolnica obnovi", izjavio je Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A za djecu iz Petrinje stigla je donacija iz Rusije. Kontejnerska knjižnica opremljena je s više od 1000 naslova, a služit će i u terapeutske svrhe.

"Htio bih istaknuti da je Ruska federacija spremna pomoći od srca. Nema tu nikakvoga političkog naličja. Spremni smo zajedno dijeliti težak teret u bilo kakvim situacijama", rekao je Andrey Nesterenko, ruski veleposlanik u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novom prostoru raduju se i djeca i odrasli.

"Vjerujem da jedna ovakva šarena knjiguška, igraonica, čitaonica za djecu znači početak jednog kontinuiranog rada s djecom i mladima u gradu Petrinji", izjavila je Tamara Jovičić, predsjednica Udruge IKS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo prostor u kojem će djeca moći u ovom teškom trenutku za njih, odrastati uz malo radosti", kazao je Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara.

Još četiri kontejnera za najmlađe, vrijedna 350 tisuća kuna nabavit će i Hrvatska zaklada za djecu. U njima će se pružati psihološka pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni najmlađi, djeca i dalje trpe ozbiljne psihičke teškoće. U stresu su, u strahu su", poručila je Renata Gubić, ravnateljica Zaklade Hrvatska za djecu.

Hoteli za djecu s Banovine bit će rezervirani na moru. Besplatno ljetovanje za više od 1000 učenika i profesora omogućit će 12 hotelskih lanaca. Anamarija i Lana, upravo su se vratile iz Poreča:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je bilo najbolje što smo imali puno slobodnog vremena, nije nam raspored bio prenatrpan nego smo se stigli družiti i kupati se, tako da mi je to bilo najdraže", izjavila je Lana Furlan iz Petrinje.

"Ljepši kraj nastavne godine nismo mogli poželjeti s obzirom na to da nam je godina bila izuzetno stresna i zahtjevna", rekla je Ankica Krnjajić Magdić, ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka iz Petrinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok čekaju na obnovu svojih domova, škola i vrtića, svaka pomoć je dobrodošla. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike