NOVA ZELENA UDRUGA / Veže ih se uz Bandića, a žele srušiti Tomaševićev model zbrinjavanja otpada: Zanimljiv je datum osnivanja udruge

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik udruge i likvidator je Josip Pavlović i on je naveden kao jedina ovlaštena osoba za zastupanje, njegov mandat predsjednika traje četiri godine. Udruga nije navela potpredsjednika ni tajnika

23.9.2022.
10:36
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nova zelena udruga ruši Tomaševićev model zbrinjavanja otpada. Vežu ih uz Bandićeve inicijative, a osnovani su kad je Možemo! došao na vlast, piše u petak Jutarnji list.

U javnosti su se pojavili kad je počela kampanja za Bandićeva nasljednika. Ista je osoba predsjednik i likvidator, a potpredsjednika i tajnika nemaju. U Registar udruga upisani su nekoliko dana nakon što je Tomašević dobio mandat. Godinu i pol dana od osnutka na svojim stranicama nemaju naveden niti jedan ostvaren projekt, a planovi za budućnost ostali su na riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalim zelenim udrugama i dalje su nepoznanica i novitet, a našli su se u fokusu javnosti nakon što su prošlog tjedna podnijeli Visokom upravnom sudu Prijedlog za ocjenu zakonitosti novog modela sakupljanja miješanog otpada u Zagrebu.

Image
ZA NEKE SMEĆE, ZA DRUGE ŽIVOT /

Što će tisuće građana koji iz kanti vade boce kada krene novi sustav odvoza otpada? 'To im je jedini izvor prihoda'

Image
ZA NEKE SMEĆE, ZA DRUGE ŽIVOT /

Što će tisuće građana koji iz kanti vade boce kada krene novi sustav odvoza otpada? 'To im je jedini izvor prihoda'

Ekologija grada nova je zelena udruga koja je počela djelovati na području Zagreba. U Registru udruga stoji da je osnivačka skupština udruge održana 22. travnja 2021., a udruga je upisana u registar 9. lipnja 2021., nekoliko dana nakon što je na vlast došao Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik udruge i likvidator je Josip Pavlović i on je naveden kao jedina ovlaštena osoba za zastupanje, njegov mandat predsjednika traje četiri godine. Udruga nije navela potpredsjednika ni tajnika.

S Visokog upravnog suda potvrdili su nam da je upravo ta udruga podnijela prijedlog 14. rujna te da se ne radi o predmetu za koji je zakonom propisano žurno postupanje. Sud nam je naglasio kako do odluke ne može izraziti svoj stav o zakonitosti zagrebačkog modela odvajanja otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na web stranici udruge nalaze se ciljevi udruge. Udruga iznosi kako je njezin cilj sprečavanje ili smanjenje štetnog djelovanja otpada na ljudsko zdravlje i okoliš.

Na stranici nema popisa članova ni kako se priključiti udruzi. Među aktivnostima navedena je samo jedna koja, koliko je opisano ondje, još nije u provedbi. Radi se o projektu Ekologija za igru, a čiji je glavni cilj vratiti dječja igrališta na područje Donjega grada i Medveščaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U operativnom planu stoji da će to postići uključivanjem aktivista i mjesnih odbora, prikupljanjem potrebne dokumentacije te na kraju angažmanom arhitekata, piše novinarka Jutarnjeg lista Antonija Vulić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike