poruke iz sabora / VIDEO Bernardić prozvao Peruška: 'Dopušta si na najgrublji način kršiti zakone'

Bernardić je uputio pitanje Perušku zašto nije Trgovačkom sudu dostavio dokumente u kojima je vidljivo koliku će proviziju dobiti grupa Borg

23.5.2018.
11:20
VOYO logo

Šef SDP-a Davor Bernardić u srijedu je za saborskom govornicom prozvao je Vladajuće i kazao kako je Hrvatskoj srozan međunarodni ugled zbog "najveće korupcijske afere u povijesti Hrvatske teške 500 milijuna kuna, po nekim indicijama i puno više".

Bernardić je s govornice uputio pitanje izvanrednom povjereniku u Agrokoru Fabrisu Perušku o tome zašto nije Trgovačkom sudu dostavio dokumente iz kojih je vidljivo koliku proviziju će dobiti grupa Borg za roll- up kredit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto Peruško nije u roku u pet dana dostavio vjerovničke skupine koje su temelj za formiranje stalnog vjerovničkog vijeća što je preduvjet nagodbe. Imenovani povjernik Vlade HDZ-a i HNS-a si dopušta na najgrublji način kršiti zakone koje su pisali za svoje potrebe tvrdeći kako nema potrebe formirati stalno vjerovničko vijeće. 

To je laž i samo još jedan od dokaza  koliko je gramzljiva i bahata vlast spremna daleko ići kako bi prikrili nesposobnost, nerad i pljačku", kazao je Bernardić. "Zašto DORH ne postupa? Da li se čeka da se prikriju dokazi ili se čeka zato što je pod direktnim utjecajem politike?", upitao se Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i snimanja HDZ-ovog predizbornog spota u uredu odvjetnika Borisa Šavorića istaknuvši kako se u ovoj Vladi događa previše slučajnosti da je to za Guinnessovu knjigu rekorda. 

"Podsjeća me to na film u kojem se kaže 'svaka slučajnost sa stvarnim događanjima i osobama je slučajna'. Iz novih izvora je očito da je grupa Borg pokušala ostvariti prihode kroz  HEP i INA-u.  A ova Vlada dopušta to. To mi liči na zločinačko udruživanje", kazao je Bernardić naglasivši kako Hrvatska ne smije biti talac jednog čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo