tradicionalne borbe / VIDEO Drama na koridi - bik izletio u publiku, sve prošlo bez ozljeda. Otkrili smo zašto neki vole borbe bikova

Image
Foto: RTL

I dok se prijatelji životinja užasavaju bikijada, u dalmatinskoj zagori to je jedan od najvažnijih društvenih događaja

24.4.2022.
21:00
RTL
VOYO logo

U Dicmu su se ukrštavali rogovi, naguravali bikovi, a u jednom trenutku i publika bježala od životinje koja je probila ogradu. Ozlijeđenih nema, ni ljudi ni bikova. Svejedno, ovakvih manifestacija užasavaju se udruge za zaštitu životinja, no otkrili smo zašto ih neki ipak vole.

Na bikijadi u Dicmu 22 bika ukrstili su rogove u ukupno 11 borbi. Pravila nema previše, ali zakon brani prijašnju praksu - rogovi se po zakonu više ne mogu oštriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki treninge i pripreme ipak shvaćaju ozbiljnije. Vlasnik bika iz Prugova kaže kako se bik priprema kao i čovjek u teretani. Mora trčati i to brdima, livadama, posvuda. "Kako on tako i ja", govori.

A što je seoska fešta bez prave domaće janjetine. Predah od borbi samo uz birane komade mesa. Posjetitelji pristižu sa svih strana, netko zbog borbe a netko upravo zbog hrane. I dok se prijatelji životinja užasavaju bikijada, u dalmatinskoj zagori to je jedan od najvažnijih društvenih događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u prilogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike