NAKON SREDIŠNJEG ODBORA / VIDEO Evo kako su novinari izrešetali Plenkovića: 'Što bih ja vama otkrivao detalje'

Upitan očekuje li nekakve disonantne tonove na saboru, Plenković je odgovorio kako ne vjeruje u to

24.5.2018.
19:45
VOYO logo

Nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ predsjednik stranke i hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak poslijepodne izašao je pred novinare i otkrio što očekuje od izvještajnog sabora stranke u subotu.

- Očekujem konstruktivnu raspravu i prihvaćanje novog statuta stranke na kojem je posebno naporno radio moj suradnik Karlo Ressler, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U ovih četiri do pet mjeseci imali smo široki pristup tekstu koji je moderan i nakon 18 godina imat ćemo novi tekst kako bismo u rad stranke uključili čim više članova, kazao je Plenković.

Upitan očekuje li nekakve disonantne tonove na saboru, Plenković je odgovorio kako ne vjeruje u to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne očekujem disonantne tonove, nego raspravu o aktualnom trenutku Hrvatske i HDZ-a. Preuzeli smo odgovornost za Hrvatsku na svim razinama vlasti, a ako je netko otvoren za dijalog, onda sam to ja. Možete pitati sve kolege, dodao je.

Nije se previše osvrtao na najavljenu prijavu SDP-a Povjerenstvu za sukob interesa zbog Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Njihovo je pravo da dižu prijavu, ovo je politička utakmica. Ja se ne bavim prijavljivanjima, pa tako neću prijaviti ni Božu Petrova, nemam vremena za to, pomalo rezignirano je ustvrdio Plenković.

Komentirao je i slučaj svog predizbornog spota 'Vjerodostojno' koji je dijelom snimljen u odvjetničkom uredu Borisa Šavorića, jednog od protagonista grupe Borg koja je pisala Lex Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Unex grupe, agencije koja je angažirana na snimanju spota, u četvrtak su rekli da su oni odabrali lokaciju, da znaju Šavorića te da im je on kancelariju ustupio besplatno.

- Što se tiče gospodina Šavorića i snimanja spota za kampanju, to nema nikakve veze sa mnom. HDZ je angažirao agenciju za zakup prostora, organizaciju snimanja spotova, na koji način i kako je agencija regulirala s drugima taj proces nije bio na nama, nisam bio u tijeku. Unex je druga strana što se tiče HDZ-a, sve što su oni za nas učinili u toj kampanji je bilo plaćeno, rekao je Plenković, kojega su novinari zatim pitali je li on osobno doveo Šavorića u Vladu i predstavio ga kao čovjeka koji će raditi na Lex Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je prvo uzvratio protupitanjem: - Tko vam je to rekao?

Jedan od novinara spomenuo mu je da je to učinio čelnik Mosta Božo Petrov, a da se pojavio i anonimni izvor koji je slično ustrdio u izjavi za tjednik Nacional. Plenković se na to pomalo nervoznim i odrješitim tonom okomio na Božu Petrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Gospodin Petrov jako kreativno govori. U trenutku kada je najveća kriza na pomolu, ne samo da smo angažirali ekonomske i financijske stručnjake da nam na detaljan način prikažu i stanje i moguće posljedice, oni su tražili da se uključe pravnici. U tom trenutku, mislim da je konzultirano više pravnika, nije bilo još riječi o pisanju zakona. Mislim da je gospodin Šavorić došao u dobroj volji da pomogne u procesu. Ja ga osobno nisam zvao, pozvan je iz Vlade. Pozvan je nakon konzuultacija, kad smo razmišljali tko bi nam mogao doći, ja nisam imao ništa protiv, rekao je Plenković.

Na dodatno novinarsko pitanje tko je točno iz Vlade zvao Šavorića, Plenković je nervozno odbrusio da je na to već odgovorio, a na dodatno inzistiranje je rekao: - Što bih ja vama otkrivao takve detalje koji nisu bitni, kojih se na kraju krajeva ni ne sjećam?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su mu novinari rekli da to jest bitan detalj, on je odlazeći od njih nekoliko puta ponovio da nije.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo