NAPUHNUĆE FASADE / VIDEO/FOTO O zgradi na Trešnjevci oglasio se Ured za hitne situacije: Pogledajte novu snimku i fotografije!

Statičar Građevinskog fakulteta utvrdio je kako zasad ne postoji točka oštećenja na fasadi koja bi mogla biti opasna

10.8.2019.
9:45
VOYO logo

Zgradu u Kranjčevićevoj ulici 36 u Zagrebu, za koju je sinoć u jednom trenutku procijenjeno da bi se mogla urušiti, i jutros je osiguravala policija, a promet Adžijinom ulicom pušten je oko 8.30 sati. 

Oko 1 sat u noći priopćenjem se oglasio i zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ovo je zgrada na Trešnjevci za koju se procijenilo da joj prijeti urušavanje!

Image

Ovo je zgrada na Trešnjevci za koju se procijenilo da joj prijeti urušavanje!

"Prema zaprimljenoj informaciji od Vatrogasnog operativnog centra Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, sinoć je u 20.30 sati od strane PU zagrebačke stigla dojava stanara stambene zgrade na adresi Kranjčevićeva ulica 36 u Zagrebu, kako je došlo do napuhnuća vanjske fasade na njihovom objektu koja je obložena ciglom", stoji u priopćenju Ureda.  

"Dolaskom na teren, djelatnici PUZ-a procijenili su da postoji opasnost od urušavanja i zbog toga je zatvoren dio Kranjčevićeve ulice od rotora na križanju s Adžijinom ulicom prema istoku te se pristupilo podupiranju fasade od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. Na izvid je pozvan i statičar Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je utvrdio kako zasad ne postoji točka oštećenja na fasadi koja bi mogla biti opasna pa će sljedeće izvješće s uputama za daljnje postupanje biti sutra priopćeno od strane građevinske inspekcije koju danas nismo uspjeli kontaktirati", dodaje se u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

"Na terenu su prisutni djelatnici PU zagrebačke, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama", zaključuje se u priopćenju koje je Ured objavio na svojoj Facebook stranici oko 1 u noći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pušten promet Adžijinom

O urušavanju fasade danas je izvijestila i PU zagrebačka:

"U petak, 9. kolovoza oko 20 sati zaprimljena je dojava da u Kranjčevićevoj ulici s zgrade pada fasada. Dolaskom do mjesta događaja utvrđeno je da je došlo do odvajanja fasade s vanjskog zida zgrade te su pozvani vatrogasci da osiguraju mjesto događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto događaja je ograđeno i osigurano te je radi sigurnosti građana i imovine Adžijinom ulicom od rotora u pravcu sjevera do Ogrizovićeve ulice bio obustavljen promet od 20.05 do 8.30 sati. Danas tijekom dana po stručnim službama će se nastaviti sanacija nastalog oštećenja", stoji u priopćenju PU zagrebačke. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo