nastavlja se rasprava / VIDEO 'Herojski zec, ovisnik o kokainu, piroman vatrogasac' - predsjednikov današnji istup morate poslušati da biste vjerovali

'Ja nudim neka rješenja, on se ponaša suprotno. Piroman vatrogasac? To znači da me drži odgovornim za taj napad', kaže Milanović o premijeru

21.10.2020.
13:05
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka u prigodi obilježavanja Dana Iloka.

Image
sukob oko sastanka vijeća /

Plenković odgovorio na Milanovićev zahtjev: 'On je kao piroman koji se prerušio u vatrogasca'

Image
sukob oko sastanka vijeća /

Plenković odgovorio na Milanovićev zahtjev: 'On je kao piroman koji se prerušio u vatrogasca'

"Koristim masku bez natpisa. Jer kad vidim maske s natpisima, tjeraju mi strah u kosti da je to trajno stanje i odjevni predmet", rekao je Milanović, javlja reporter RTL-a Tin Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je o 30 milijardi eura koje možemo, kako je rekao, uzeti i potrošiti.

"To je velika prilika", kazao je Milanović i dodao da je i to Iloku također potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon govora na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka, Milanović se obratio i novinarima:

"Kako sam ja to 2016. posijao mržnju i agresiju? Ja želim znati to  da se mogu ispričati. On je puno vremena proveo na kroasanima u Bruxellesu i Parizu. Piroman vatrogasac? To znači da me drži odgovornim za taj napad. Ili ovo iz 2016. To su vrlo teške optužbe. Ta priča o prepucavanju je pogrešna. Mi se ne prepucavamo. Ja nudim neka rješenja, on se ponaša suprotno, kao herojski zec. Mogu ja počet sazivat generale, čelnike SOA-e, donositi zaključke koje nikoga ne obvezuju. Ja nudim sastanak. Da govorimo o bujanju terorizma, kako kaže premijer. Ne možemo takav riječnik koristiti", rekao je Milanović pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On spominje sanitarni kordon. Saborski zastupnici nisu goveda, nisu izvori zaraze. Miroslav Škoro može biti ovakav i onakav, ali nije terorist. Ne možemo takav rječnik koristiti", istaknuo je presjednik.

Potom se osvrnuo na izjavu premijera da je šmrkavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer je, kazavši da sam 54-godišnji šmrkavac, aludirao da sam ja ovisnik o kokainu. To je inspiracija iz septičke jame interneta, iz septičke jame interneta. Ja imam problema s dišnim putevima, ali spominjati takvo što može samo jedan low-life. Ja za kokain nemam ni novaca", rekao je.

"Kada kaže da sam piroman, to znači da sam nahuškao ovog napadača. Vi znate da ja nisam relativizirao. On je pobjegao u Bruxelles i od tamo se kao herojski zec... Premijer je rekao da se zemlja radikalizira i zato sam predložio sjednicu VSN. Ok, on to ne želi, on je odbio Hrvatsku, ne mene", kazao je i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odakle novinarima da se premijer sastao s predstavnicima DORH-a? Od mene. Ne možeš mi raditi iza leđa! Nema prepucavanja. Ja ponudim suradnju, premijer se pravi lud i sutra me optuži....Kako bi ste vi reagirali. Ja nudim suradnju, ti se praviš grbav, zbrišeš u Bruxelles i od tamo rigat vatru. Pa ja mogu pitati samo na što si mislio da sijem mržnju 2016? rekao je da sam šmrkavac. Ja za kokain nemam ni novca", kazao je predsjednik.

Milanović također ne misli da mora objašnjavati svrhu svih svojih putovanja i poziva se na protokol štićene osobe, o čemu, kaže, ne odlučuje on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković je letio samo 4 puta, kako kaže. Tko mu brani da se vozi helikopterom, već se vozika. I koji puta me to pitate za miloga Boga. Taj helikopter je u nekom programu. Mene voze. Ja ne mogu biti u sukobu interesa. Nije ni Plenković bio u sukobu interesa kad je išao u Helsinki. On je išao tamo na maturalac", komentirao je predsjednik svoj put na Mljet i Plenkovićev komentar na njegov put. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo