Hod za život u Zagrebu / VIDEO Pjevao i Thompson: U 'Hodu za život' 7000 ljudi, privedeno 13 članova Crvenog otpora

'Crveni otpor, pravo na pobačaj' organizirao je prosvjed protiv povorke 'Hod za život'

25.5.2019.
11:01
VOYO logo

U Zagrebu se održava četvrti Hod za život pod geslom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu!". Brojni građani, obitelji s djecom i mladi iskazuju potporu stavu kako "život počinje začećem", dajući tako glas, kako naglašavaju organizatori, onima čiji se glas ne može čuti - nerođenoj djeci.

Osim u Zagrebu, održava se i u Zadru te Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:00 Kordinatorica inicijative za Zagreb Magdalena Krpina Zdilar uoči polaska je kazala kako očekuju dobru zabavu i atmosferu. "Idemo prema Trgu sv. Marka. Tamo stane 1500 ljudi, a oni koji ne budu stali sve će moći pratiti preko videozida na Katarininu trgu", izjavila je kordinatorica inicijative za Zagreb Magdalena Krpina Zdilar

Image

'Crveni otpor' protiv 'Hoda za život': Posvjednice u 'krvavim spavaćicama' policija strpala u marice!

Image

'Crveni otpor' protiv 'Hoda za život': Posvjednice u 'krvavim spavaćicama' policija strpala u marice!

10:55 Povorka je prošla središtem grada. Organiziran je i protuprosvjed  'krvavih spavaćica' u organizaciji udruge Crveni otpor, pravo na pobačaj koje su izvele performans, no policija ih je brzo sklonila s trase povorke Hod za život i uvela u maricu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:50 Na putu prema Trgu sv. Marka sudionike povorke dočekale su skupine protuprosvjednika koji su svoje neslaganje izražavali natpisima na transparentima: "Legalni i dostupan pobačaj", "Svoga tela gospodarica", "Zbog vas mladi odlaze", "Život nakon života", "Život prije života, a da se fokusiramo?",  "Zahtijevamo besplatan pobačaj",  "Stop nasilju nad rodiljama"...

10:45 Okupljanjem pod geslom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu!" na zagrebačkom Zrinjevcu u subotu je počeo četvrti Hod za život kojim brojni građani, obitelji s djecom i mladi iskazuju potporu stavu da "život počinje začećem", dajući tako glas, kako naglašavaju organizatori, onima čiji se glas ne može čuti - nerođenoj djeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici velike povorke, koja je sa Zrinjevca krenula oko 11 sati, nose brojne transparente s natpisima kojima slave život i obitelj te nacionalne zastave, a uoči polaska atmosferu su podizali pjevanjem domoljubnih pjesama.

"Četiri tjedna od začeća ima oči, uši, nos...", "Otkucaji srca djeteta čuju se 21. dan od začeća. Majka tada još ne zna za trudnoću", "7 tjedana od začeća zijeva", "Najugroženija manjina u Hrvatskoj nerođena djeca", tek su neke od poruka na transparentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo