rad od doma / VIDEO Mislite da je vama teško raditi od kuće? Zbog nepredviđenih situacija ovi su ljudi postali hit na društvenim mrežama

Image
Foto: Shutterstock

Sve je započelo s profesorom Robertom E Kellyjem koji se iz svoje radne sobe uključio u BBC-jev program uživo,

2.5.2021.
13:30
Shutterstock
VOYO logo

Svi ovih dana pričaju o profesorici jedne zagrebačke srednje škole zbog događaja za vrijeme online nastave fizike. Ona je, naime, tražila od učenika da za vrijeme online ispitivanja drže ručnik na glavi. O svemu je dio roditelja obavijestio ravnateljicu, a cijeli slučaj se ispituje. Ministarstvo je također upoznato sa slučajem. 

Nakon toga se oglasio i sindikat Preporod. U priopćenju su poručili kako se profesorica pokušala snaći kako bi spriječila da učenici tijekom online ispitivanja imaju pomoć sa strane. Kažu da je to veliki problem i da je na ovaj način profesorica to pokušala prevenirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnost se podijelila oko ovog slučaja, jedni su zgroženi njenim postupkom, drugi pak ukazuju na probleme online nastave s kojima suočavaju učitelji i nastavnici koji teško na ovaj način mogu ocjenjivati stvarno znanje učenika. 

A da se obrazovanje promijenilo zbog koronavirusa i da rad od kuće nosi brojne probleme i nepredviđene situacije s kojima se ne znamo nositi pokazuju brojni primjeri koji već mjesecima kruže društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neočekivane situacije

Tako često studenti dobiju priliku vidjeti na kameri svoje profesore u kućnom okruženju, što inače nikad ne bi mogli. U tim novim okolnostima često se zna dogoditi da u kadar ulete i neočekivane situacije.  

Image
ugroženi i nemoćni /

Zastrašujući primjeri nasilja kojem su izloženi nastavnici: 'Učenik mi je stavio nož pod grlo'

Image
ugroženi i nemoćni /

Zastrašujući primjeri nasilja kojem su izloženi nastavnici: 'Učenik mi je stavio nož pod grlo'

Tako je ovih dana profesor s Medicinskog fakulteta u Beogradu Ivan Boričić postao prava zvijezda društvenih mreža nakon što je jedan od njegovih studenata objavio snimku jednog od njegovih satova online nastave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime tijekom online nastave njegova supruga morala je proći kroz dnevni boravak, a zbog načina na koji je to učinila, Boričić je prekinuo predavanje na nekoliko sekundi. Metoda na koju se odlučila, zabezeknula je i samog profesora. 

"Morao sam prekinuti, žena je puzala da izađe iz sobe. Ono što vidite crveno, to je žena. Moja žena…", komentirao je profesor, čija je snimka postala hit. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana u središtu pozornosti našao se i učitelj katoličke škole u Kolumbiji Ruben Dario Parras koji je snimljen u neugodnoj situaciji tijekom Zoom poziva sa svojim učenicima.

Nakon online nastave zaboravio je isključiti kameru te se prepustio razmjeni nježnosti sa svojom suprugom, a u jednom trenutku podignuo joj je majicu i počeo ljubiti grudi. 16-godišnji učenici su u nevjerici promatrali što se događa, a neki su i naravno snimili svog učitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mate Dedić je profesor povijesti i geografije u Osnovnoj školi Srinjine, a trenutačno je hit po društvenim mrežama jer je ovih dana jednim potezom nadmašio sve načine predavanja . On se, naime, popeo na sv. Jurja na Perunu i održao sat geografije ni više ni manje s planine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni učenicima nije lako pa mnogi još pamte kako je na početku pandemije prošle godine slučaj jednog učenika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata čije je pitanje postalo hit na društvenim mežama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Elsiddig Yousif je na chatu s kolegama, profesora upitao može li na WC. Profesor se kao i učenici, nasmijao i odgovorio mu da naravno može na WC, a snimka je postala hit na društvenim mrežama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako prošle godine jedan korisnik Twittera objavio je ovu fotografiju i napisao: "Moj profesor ima 74 godine i nije baš vješt u korištenju programa za online učenje, pa je unaprijed snimio sva svoja predavanja.

Na stolu ima lutku Pinocchija jer se ne osjeća ugodno da predaje u praznoj učionici. Samoizoliram se zbog ovog čovjeka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Bilo je i puno bizarnijih situacija. Tako je Twitterom kružila poruka učenice koja se javila razrednoj učiteljici da neće moći pratiti online nastavu napisavši: "Dobro jutro razredna, samo da Vam javim da neću moći pratiti nastavu danas jer mi je umrla baba...svi plaču, ništa Vas neću čuti".

"Znao sam da je gotovo"

No, sve je započelo s profesorom Robertom E Kellyjem koji se iz svoje radne sobe uključio u BBC-jev program uživo, vjerovatno nije očekivao da će to postati viralni video. Za sve su "kriva" djeca a i njegova reakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova četverogodišnja kći Marion, koja je prva ušla u sobu u kojoj je on putem Skypea komentirao događanja u zemlji, bila vrlo dobro raspoložena tog dana zbog školske zabave.

"Čim je otvorila vrata, vidio sam je na svom ekranu", ispričao je poslije. Kelly je lijevom rukom pokušao odmaknuti kćer prema igračkama, misleći da će BBC prebaciti na nešto drugo ili suziti kadar, no to se nije dogodilo. Uskoro je u sobu ušao i osmomjesečni James.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada sam znao da je gotovo", rekao je Kelly.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo