'SLOBODA ZAGREBU' / VIDEO Neviđene scene kod fontana! Izviždali gradonačelnika i poručili: 'Otpor Bandiću'

Aktivisti Zelene akcije, Prava na grad i udruge Siget u četvrtak su izviždali gradonačelnika Milana Bandića držeći 20-metarski transparent "Otpor Bandiću - Sloboda Zagrebu"

28.5.2020.
18:25
VOYO logo

Aktivisti Zelene akcije, Prava na grad i udruge Siget u četvrtak su izviždali gradonačelnika Milana Bandića držeći 20-metarski transparent "Otpor Bandiću - Sloboda Zagrebu", dok je on pored fontana na konferenciji za novinare najavljivao koncert za Dan grada Zagreba. 

Udruge su objavile i priopćenju u kojem navode da su akciju protiv Bandića organizirale u povodu Dana grada Zagreba, 31. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj dan nazvali su "Dan opljačkanog, devastiranog i poniženog grada Zagreba" te procijenili da je, s obzirom na lokalne izbore u svibnju iduće godine, ovo posljednji Dan grada Zagreba s Milanom Bandićem na funkciji gradonačelnika.

Neispunjena obećanja

Dodaju da je upravo Dan grada Zagreba prilika za ukazati na neispunjena Bandićeva obećanja i na štetu koju stanovnici Zagreba, trpe zbog dva desetljeća njegove politike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac bizarnosti u trenutku kada grad trpi posljedice dviju kriza, zbog potresa i koronavirusa, navode udruge, Bandićevo je obećanje izgradnje jedne stanice podzemne željeznice.

"Podzemnu željeznicu periodički obećava već 15-ak godina, obećavao je sanaciju postojećih zagrebačkih mostova, kao i gradnju novih, izgradnju novih tramvajskih pruga, izgradnju sljemenske žičare koja nakon nekoliko odgoda i nevjerojatnog poskupljenja još nije u funkciji, najavljivao je tehnološki park na Velesajmu, rješavanje problema otpada i zatvaranje odlagališta na Jakuševcu, Terme Zagreb, spas Imunološkog zavoda, izgradnju nacionalne dječje bolnice, izgradnju hospicija, kongresni centar, obnovu zagrebačkih fasada te brojne nikad realizirane projekte", navodi se u priopćenju. Za razliku od tih projekata, udruge tvrde da je šteta koju je gradonačelnik napravio vidljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatrpani kontejneri za otpad, smrad s odlagališta na Jakuševcu, česti požari, niska količina odvojeno prikupljenog otpada direktna su posljedica Bandićevog upravljanja, tvrde udruge.

Poslovi se dodijeljuju privatnicima

Dodaju i da poslove koje bi mogla raditi gradska tvrtka i na kojima bi Grad mogao zarađivati od prodaje odvojeno prikupljene sirovine, dodjeljuje privatnicima kojima plaća milijunske cifre, a s nekima od njih dijeli i optuženičku klupu u aferama kojima se bavi USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruge kažu i da je potres prokazao svu nemoć gradskih institucija koje su oštećenim građanima pružile samo minimalnu pomoć.

"Sustav prostornog planiranja pod Bandićem je gotovo uništen. Planira se točkasto, stihijski i bez ikakve strategije, a primjedbe građana, strukovnih udruženja, kvartovskih inicijativa građana i udruga u pravilu se potpuno ignoriraju, dok gradske službe bespogovorno ispunjavaju gradonačelnikove želje i nastoje omogućiti betoniziranje zelenih i rekreativnih površina", navodi se, uz ostalo, u priopćenju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo