'IŠLI SMO ZAJEDNO U ŠKOLU' / VIDEO Pogledajte kako se tijekom kampanje Plenković snimao u uredu odvjetnika koji je kreirao Lex Agrokor

A čini se da Premijer vjerojatno nije čuo da Boris Šavorić ipak nije baš pazio na svoj angažman jer je zbog sukoba interesa protiv njega Hrvatska odvjetnička komora pokrenula diciplinski postupak

21.5.2018.
21:47
VOYO logo

Je li odvjetničko društvo Šavorić koje je sudjelovalo u pisanju Lex Agrokora, u grupu Borg osobno ubacio premijer Andrej Plenković? To je pitanje koje stalno visi u zraku, a danas ga je ponovo otvorila informacija koju je objavio N1.  

Naime jedan dio spota za izbornu kampanju HDZ-a 2016. sniman je upravo u Šavorićevom uredu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom da se oko rada grupe Borg razbuktala afera Hotmail zbog koje je Plenkoivć morao smijeniti Martinu Dalić sad je i njemu ovo dosta neugodna situacija. 

SPOT MOŽETE POGLEDATI U VIDEOPRILOGU S POČETKA TEKSTA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O toj situaciji premijer je morao progovoriti pred novinarima koji su ga čekali nakon predsjedništva HDZ-a, na kojem je konačno objavljeno tko će biti nasljednik Martine Dalić - tko drugi nego - Super Tole.

Ali Šavorić je večeras jača tema od svih njih pa je i premijer potvrdio da je spot, posve slučajno između ostalih lokacija sniman i u njihovu uredu, priznao je i da poznaje odvjetnika Borisa Šavorića ali da ga za pisanje Lex Agrokora nije on angažirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Išli smo u istu srednju školu. Išli smo potom na fakulet, on je mlađi od mene godinu dana, znamo se iz tog vremena ali nismo neki bliski prijatelji. Što se tiče njegovoga uključivanja kao stručnjaka koji se bavi korporativnim pravom pa onda i stečajnim i predstečajnim i trgovačkim pravom on je jedan od pravnika koji je bio pozvan da pomogne na zahtjev financijskih i ekonomskih stručnjaka i mislim da je tome pristupio u dobroj volji te nema nikakve posebne poveznice ili nečega što bi se tu dodatno trebalo reći", pravdao se premijer.

A čini se da Premijer vjerojatno nije čuo da Boris Šavorić ipak nije baš pazio na svoj angažman jer je zbog sukoba interesa protiv njega Hrvatska odvjetnička komora pokrenula diciplinski postupak. Naime istodobno dok je pisao lex Agrokor bio je u pravni zastupnik VTB banke upravo u slučaju Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da su ostali pravnici iz te generacije ipak nešto obazriviji po tom pitanju.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo