novi sukob? / VIDEO Premijer: 'Neće biti zajedničke sjednice s predsjednicom'; pogledajte što mu je odgovorila Grabar-Kitarović!

'Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispriženu ruku za suradnju'

29.5.2018.
18:33
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković komentirao je inicijativu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da se sazove zajednička sjednica Vlade s predsjednicom na temu demografskih mjera.

"Neće biti zajedničke sjednice Vlade na ovu temu. Predsjednica je poslala dopis s inicijativom, nije bilo konkretnih mjera o kojima je izvijestila javnost. Vlada je poduzela niz mjera, idemo 1. 7. s novom mjerom... Ima osam do devet mjera koje su već poduzete, a još jednom pozivam i predsjednicu i sve druge koji žele dati ideje, Vlada ima ovlasti donositi odluke ovog karaktera i vrlo rado ćemo saslušati sve ideje. Tu je i Vijeće za demografsku revitalizaciju", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo nakon ove izjave, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je na Facebooku napisala.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Predsjednica: 'Od Vlade smo vidjeli samo parcijalne demografske mjere'

"Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispriženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog dramatičnih razmjera demografske katastrofe koje nas je zadesila. Kad se tome pridoda 325 000 blokiranih građana, onda svatko kome je stalo do budućnosti hrvatske države mora biti svjestan da samo zajedništvom i nacionalnim konsenzusom možemo  prevladati ovu iznimno ozbiljnu krizu. Pozivam Vladu i oporbu da iznađemo snage i mudrosti, ostavimo po strani osobne taštine i postignemo nacionalni dogovor o opstanku hrvatske države i nacije", poručila je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo