'ovaj postupak ima političke konotacije' / VIDEO Prodanović za Direkt: 'Todorić određene SMS-ove ima, poslao ih je na neke adrese'

'Politički progon se nije previše raspravljao u Londonu jer je Todorić odustao ne želeći blatiti Hrvatsku u inozemstvu'

23.4.2018.
22:38
VOYO logo

Ivica Todorić najavio je svoj skori povratak u Hrvatsku, ali sudeći po odluci Londonskog suda Todorić će se htio-ne-htio, morati vratiti. 

Sud je naime prihvatio zahtjev hrvatskog državnog odvjentištva da se Ivica Todorić izruči Hrvatskoj. Ali do toga će ipak proći još dosta vremena jer Todoriću i njegovim odvjetnicima ostaju još dvije sudske instance za žalbe a žalbe će sigurno uložiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrazlažući svoju odluku britanska sutkinja Ema Arbuthnot​ kazala je kako nije sigurna da se protiv Todorića u Hrvatskoj vodi politički progon, i odlučila je da mu se do samog izručenja pojačaju mjere opreza.

Tako se sada umjesto dvaput tjedno, Todorić policiji mora javljati svaki dan a nakon 21 sat ne smije napuštati kuću što će se pratiti preko sigurnosne narukvice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Todorić sa suda je izašao u pratnji supruge Vesne i novinarima kazao kako takvu odluku vidi kao svoju još jednu pobjedu.  

POGLEDAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> VIDEO Todorić: 'DORH skriva dokumente koji idu u moju korist, no uskoro dolazim u Hrvatsku i sve ću iznenaditi'

>> Todorić do izručenja ostaje na slobodi, sutkinja odlučila: 'Nema političke motivacije za progon, treba ga izručiti Hrvatskoj'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gost RTL Direkta bio je odvjetnik Ivice Todorića - Čedo Prodanović.

Kako to da ste klijenta danas ostavili samog pred sudom? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je bio samo formalni dio, izricanje odluke koja je donešena ranije. 

Gospodin Todorić je današnji dan proglasio pobjedom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljam da je to rekao jer se protiv njega nije odredio pritvor i da ima određeno vrijeme na uvjetnoj slobodi.

Žalba u roku sedam dana. što će biti u njoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo, trebaju tražiti dozvolu da ulože žalbu. I to zbog dva razloga. Prvi je politički progon, i drugi,u suštini, da je državno odvjetništvo prejudiciralo vlastitu odluku tvrdeći da će podignuti optužnicu protiv svih optuženika.A smisao svakog postupka je da se utvrdi istina. Ako vodite istragu da bi samo tužili, onda to nema smisla.

Tezu o političkom progonu nisu priznali?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega naša obrana će biti takva kada se s g. Todorićem dogovorimo o načinu obrane. Politički progon se nije previše raspravljao na sudu u Londonu jer je g. Todorić odustao od toga ne želeći blatiti Hrvatsku u inozemstvu, Ako mene pitate, nitko ne govori o političkom progonu iz Informbiroovskih dana. Ali ovaj postupak ima političke konotacije. Sve je počelo prijavom predsjednika Sabora. Zatim ga je ministar unutarnjih poslova unaprijed proglasio krivim i kriminalcem. Država je osnovala istražno povjerenstvo, pa je donijela zakon o jednom trgovačkom društvu. Država se opet uključila.

Todorić stalno spominje SMS-ove Martine Dalić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja vam moram reći da određene SMS-ove ime. Poslao je na određene adrese. 

SMS-ove Martine Dalić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne znam. ne mogu govoriti.

Todorić stalno govori da on nema gotovo ništa od svoje imovine, a evo danas smo doznali da mu je blokirano 64 milijuna eura imovine od Europe do Kanade?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je apsolutni spin. Netočna informacija, netočno interpretirana. Digao je za Agrokor 100 milijune uera, a za kredit garantirao vlastitom imovinom. Radi se o Sberbanci. Sberbanka se naplatila 33 milijuna eura od dionica Mercatora. A ostatak je on ostao de facto dužan. On nema imovinu, banka je stavila na njegove račune, koji su prazni, zabranu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo