akcija 'lipice' / VIDEO Protivnici visokih cijena goriva imaju novu akciju: Snimili smo ih kako cestarinu plaćaju u lipama

Počinju gužve, slovenija prijeti dodatnim čekanjima, a kolone će na hrvatskim cestama stvarati i prosvjednici

28.6.2018.
20:53
VOYO logo


Lipu, po lipu - tako je Josip isplatio cestarinu od mora do Zagreba te usporio promet u jednoj traci. Čeka ga, kaže, još 300 kuna cestarine do Vinkovaca. "Cestarina je skupa, gorivo je skupo, platili smo lipama zato što je takav standard u Hrvatskoj", kazao je Josip za RTL.

Cestarina od Lučkog do Jastrebarskog je 11 kuna. Ukoliko putujete do Rijeke, platit ćete 77 kuna. Plaćanje lipama na naplatnim kućicama - nova je akcija građanske inicijative "Stop rastu cijena goriva". Nakon gašenjem automobila na 10 minuta i sat vremena diljem zemlje krenuli su u treću bitku. Damir Kristijan Rogina, sudionik akcije Lipice kaže - stvaranje gužve je skretanje pažnje na problem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dajemo do znanja da nam je stalo i do goriva jer na taj način stvaramo mali nered koji će netko primjetiti i reći zašto, jer je gorivo preskupo", kazao je Rogina. Akcija Lipice trajat će cijelo ljeto. Iz Hrvatskih autocesta odobravaju, ali i  upozoravaju: "Svi gospodarski subjekti dužni su ih primiti i uzvratiti. Hrvatske autoceste apeliraju na sve sudionike u prometu da svojom vožnjom i ponašanjem osiguraju što bolju protočnost prometa na zadovoljstvo svih sudionika."

No, inicijativa ne misli stati s lipama - nove dodatne akcije najavljuju već sredinom srpnja i na jesen sve kako bi ukazali na visoke trošarine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo