udaljen iz službe / VIDEO Skandalozno: Osim 'Dinamo, Zagreb' policajac migrante tjerao da viču i 'Za dom spremni'

Policajac koji je migrante tjerao da viču 'Za dom spremni ' je udaljen iz službe

12.3.2019.
20:22
VOYO logo

MUP je na pitanje RTL-a odgovorio kako je jedan od policajaca sa snimke, na kojoj migranti viču "Dinamo, Zagreb", tjerao ih da viču i "Za dom spremni". 

Snimka na kojoj migranti "navijaju" za Dinamo nastala je 6. ožujka na području PGP Centingrad, a policija je odmah nakon što je objavljena izvijestila da će protiv trojice policajaca, koji su sudjelovali u tome, biti pokrenut disciplinski postupak, a policajac koji je snimao biti udaljen iz službe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor MUP-a na pitanje je li policajac tjerao migrante da viču "Za dom spremni" prenosimo u cijelosti: 

"Vezano uz Vaš upit možemo potvrditi da se dio neprimjerene komunikacije policijskog službenika i zatečenih migranata odnosio i na navode iz Vašeg upita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj dio komunikacije je također obuhvaćen inspiciranjem stručnog tima Ravnateljstva policije odmah po saznanju, odnosno u petak, 8. ožujka 2019. godine, a isti dan o događaju je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo u Karlovcu. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tim u vezi, Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja te će o svemu poduzetom i utvrđenom izvijestiti nadležno odvjetništvo u Karlovcu. 

Protiv trojice policijskih službenika koji su sudjelovali u događaju nadležni rukovoditelji pokrenut će disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 7. Zakona o policiji, nedolično ponašanje u službi ili izvan službe kada šteti ugledu policije, dok je policijski službenik koji je snimao i nedolično se ponašao na način da je neprimjereno komunicirao sa zatečenim osobama, rješenjem načelnika Policijske uprave udaljen iz službe jer se disciplinska povreda ocjenjuje takvom da bi njegov ostanak u službi  mogao štetiti interesima službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U više navrata smo ponavljali naš stav oko nulte tolerancije na bilo kakva protupravna ponašanja policijskih službenika, stoga i ovakvo ponašanje osuđujemo", odgovorili su nam iz MUP-a.   

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo