PIK VINKOVCI / VIDEO Stravični požar progutao Agrokorovu farmu svinja: Radnici u strahu za posao

“Svako radno mjesto je jako važno za ovu malu općinu”, kaže načelnik Općine Andrijaševci, Damir Pekanić

29.6.2018.
18:59
VOYO logo

U stravičnom požaru na Agrokorovoj farmi u Andrijaševcima stradalo je više od 10 tisuća svinja. U samo nekoliko sati požar je uništio cijelu novoizgrađenu tvornicu.

I dok se već sada najavljuje izgradnja nove farme, i dalje se ne zna uzrok požara kojeg su vinkovački vatrogasci krotili cijelu noć. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to težak kraj za, oko 1400 krmača i 9000 praščića koji su izgorjeli u požaru na svinjogojskoj farmi.

Požar koji je izbio oko 18 sati u četvrtak progutao je gotovo cijelu farmu, a vinkovački vatrogasci trebali su pomoć dobrovoljnih vatrogasnih društva iz okolnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U nekoliko sati smo mi taj požar stavili pod nadzor. Cijelu noć je dežurala javna vatrogasna postrojba Vinkovci. Trenutno radimo na raščišćavanju i gašenju sitnih žarišta koje se nalaze u samom objektu. Izgorjela su četiri objekta i unutra dosta svinja”, kazao je za RTL Antun Jelić, zapovjednik JVP Vinkovci.

Dim iz farme vidio se kilometrima daleko, a mještani Andrijaševaca priskočili su u pomoć, no samo mali broj svinja koje su istrčale iz farme spasile su živu glavu. Ostalima nije bilo pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvodnja mesa na ovom pogonu puno je značila za ovu sredinu.

“Svako radno mjesto je jako važno za ovu malu općinu”, kaže načelnik Općine Andrijaševci, Damir Pekanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No 15 radnika, govore u PIK Vinkovcima, od kojih su se neki našli na farmi u vrijeme požara, ne trebaju strahovati za svoja radna mjesta.

“Djelatnici su primijetili požar. Pokušali su ga ugasiti, nažalost nisu uspjeli. Svi djelatnici će biti zbrinuti na drugim farmama, tako da nitko neće dobiti otkaz”, tvrdi Vladimir Džaja, direktor tvrtke PIK Vinkovci d.d.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nakon požara na ovom 55 milijuna kuna vrijednom objektu mnoga pitanja ostaju otvorena. Još se ne zna kako je do požara došlo te kako se toliko velikom brzinom uspio rasplamsati. To tek treba objaviti policija koja provodi očevid.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo