Spomenik žrtvama popucao / VIDEO Tko je financirao spomenik Koradeu? Tigrovi ljuti na Miljavca zbog izjave da su i oni sudjelovali

Nnjegov krvavi pohod otprije deset godina - ne može se zaboraviti, tvrde Tigrovi

29.5.2018.
18:55
VOYO logo

Nakon što RTL-ov istraživački magazin Potraga otkrio kako je Hrvatski generalski zbor podignuo 40 tisuća kuna vrijedan spomenik generalu Ivanu Koradeu - koji je 2008. ubio petero ljudi, a na kraju presudio i sebi - oglasila se Udruga ratnih veterana prve gardijske brigade Tigrovi. 

Ljuti su jer je predsjednik generalskog zbora Pavao Miljavac kazao kako su Tigrovi sudjelovali u financiranju, što tvrde - nije istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je sve financirao 40 tisuća kuna vrijedan spomenik Ivanu Koradeu?
Iz Hrvatskog generalskog zbora već su poručili da su oni dali većinu novca.

"Mi smo osigurali 25 tisuća, onda su dali udruge Tigrova, privatnici. Oko 35, 36, 37 tisuća sve skupa, nije preko 40", rekao je Miljavac prije tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog ove izjave u emisiji Potraga oglasili su se Tigrovi. "Mi nismo sudjelovali u tome. Ukoliko je nekakav pojedinac dao određeni doprinos, apsolutno nemamo ništa protiv, ali taj pojedinac ima svoje ime i prezime, i zločesto je, nekorektno pogotovo od strane visokih časnika i svakog pripadnika da se krije iza neke inicijative", kazao je Ilija Vučemilović Šimunović, predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi.

Ratni put generala Koradea i njegove zasluge u ratu, tvrde Tigrovi - nitko ne spori. Ali njegov krvavi pohod kada je prije deset godina ubio petero ljudi, među kojima 15-godišnjeg dječaka i policajca - ne može se zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ovdje zastupamo tezu da hrvatski vojnik, časnik prije svega - domoljub mora jednako časno se ponašati, kako u ratu, tako i u miru", ističe Ilija Vučemilović Šimunović, predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi.

Žrtve rastrojenog branitelja danas se s pravom pitaju - je li generalov spomenik trebao biti baš najveći na groblju? S uklesanim hrvatskim grbom, grbom Generalskog zbora te sedme gardijske brigade Pume? Istovremeno, spomenik 15-godišnjem dječačiću i njegovoj baki - koji su ubijeni u Koradeovom pohodu - popucan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo imali mogućnost da to sve mijenjamo, da to sve napravimo. Njemu su napravili, a za nas se nitko ne sjeti. Osim tog lampuša koji je tu, to je njihove koje stavi na naš", kazala je Ivanka Hudić, majka ubijenog dječaka.

Kaže, njima je od države i vojske ostao samo jedan lampaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo