Prometnica blokirana / VIDEO Veliko klizište zatrpalo cestu u Zagorju: 'Zemlja se odronula točno od mjesta na kojem je naše odlagalište otpada'

Image
Foto: Facebook/Načelnik Općine Jesenje

Velika količina zemljanog i kamenog materijala sa brda kliznula je preko ceste nosivši i počupano drveće

11.1.2021.
12:58
Facebook/Načelnik Općine Jesenje
VOYO logo

Na državnoj cesti 74 u Krapinsko-zagorskoj županiji kod kamenoloma Gorjak na području Opčine Jesenje prošli tjedan došlo je do aktiviranja klizišta. Velika količina zemljanog i kamenog materijala sa brda kliznula je preko ceste nosivši i počupano drveće. Prometnica je potpuno blokirana.

No ni četvrti dan od pokretanja klizišta još nije bilo konkretnih radnji na cesti, ustvrdio je za 24sata načelnik općine Gornje Jesenje Andrija Ranogajec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo informacije od Hrvatskih cesta da će biti na terenu, ali do sad nemamo nikakve službene informacije. Nama ne daju da sami počistimo cestu. Stručnjaci su trebali biti na terenu i procijeniti situaciju, a potom treba ići sanacija klizišta, odnosno odrona. Na sreću u blizini nema nikakvih objekata, ali ne znamo što se događa "gore", otkuda je odron krenuo. Zemlja se odronula točno od mjesta na kojem je naše odlagališta otpada i ne znamo što se na odlagalištu sad događa. Tu ide otpad iz pola naše županije, odnosno iz tri grada i pet općina", rekao je prošlog tjedna načelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti kamenolom Gorjak radi već 40-ak godina. 

"Teško mi je sada reći je li se odron pokrenuo uslijed djelovanja podzemnih voda ili možda potresa jer smo i mi jako osjetili petrinjske potrese. Imamo prijavljene štete i to na crkvi te osnovnoj školi u našem mjestu te na pet obiteljskih kuća", rekao je Ranogajec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo