incident na početku / VIDEO Vidović Krišto napala novu potpredsjednicu: 'Premijeru, podržavate osobu koja veliča Ratka Mladića i negira Oluju'

Vidović Krišto tvrdi da predložena kandidatkinja ne poštuje činjenicu agresije na RH

28.4.2022.
9:50
VOYO logo

U Saboru su danas saslušani novi kandidati za ministre u Vladi. Plenkovićevi novi izabranici su Anja Šimpraga, Davor Filipoviću i Marin Piletić.

Na početku saslušanja Anje Šimprage, koju saslušava Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, buduća najmlađa članica Vlade je odmah napadnuta. Prije nego što je krenulo saslušanje, Karolina Vidović Krišto se pobunila i počela tvrditi kako Šimpraga veliča Ratka Mladića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidović Krišto se pobunila da je raspored prenatrpan. Upozorila je da ju se onemogućuje u njezinom radu i nadzoru Vladu, što joj je kao zastupnici Ustavom propisano. 

''Ovo je vrijeđanje Sabora. Engleska kraljica kada dolazi u Parlament, poštuje taj Parlament i to je odraz poštivanja naroda.  Kada Vlada ne poštuje Sabor to je odraz nepoštivanja toga istog naroda i njezinih građana. Mi imamo situaciju da smo dovedeni pred ovaj odbor, a za pola sata bismo trebali ispitati kandidata za ministra gospodarstva. Kako ćemo to stići, ja sam spriječena da nadzirem rad Vlade, ako sam spriječena onda je to ozbiljna povreda Ustava, a mi znamo kakva je vaša namjera da ovako radite. Želim da to uđe u zapisnik'', izjavila je Vidović Krišto.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predložena kandidatkinja vrlo vjerojatno ne poštuje ustavnopravni poredak RH. Imamo situaciju, da predložena kandidatkinja, što proizlazi iz njezinog dosadašnjeg rada ne poštuje činjenicu agresije na RH, ne poštuje činjenicu da je srpska vojska, jedina vojska u 21. stoljeću koja je počinila genocid", kazala je Vidović Krišto o Šimpragi. 

Vidović Krišto napala je i premijer koji je predložio Šimpragu da u vladi zamjeni Borisa Miloševića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi ovdje imamo ozbiljan presedan, gdje se dovodimo u situaciju da kao Sabor ne poštujemo hrvatski Ustav. Gospodine premijeru, toliko je Hrvata srpske nacionalnosti branilo Hrvatsku, vi je niste branili, a sada predlažete osobu koja veliča Ratka Mladića, a negira Oluju'', rekla je Karolina Vidović Krišto. 

Vidović Krišto dobila je opomenu i napustila sjednicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prozvati je da ne poštuje ustavni poredak je ispod svake razine. Sramite se kolegice", kazao je čelnik SDP-a Peđa Grbin

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike