NASTAVLJA SE DRAMA / VIDEO Zaštitarska služba blokirala ulaz u DVD Supetar, nogometni klub zaustavio treninge, oglasili se i vlasnici prostora: 'Nema zapreke'

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Nogometni klub Jadran Supetar zbog te je situacije privremeno obustavio treninge za djecu

25.4.2022.
14:40
Screenshot
VOYO logo

Gradonačelnica Supetra, Ivana Matković tijekom nedjelje navečer objavila je kako su u prostorije vatrogasnog doma na Velom placu pokušale nasilno ući nepoznate osobe.

Kako smo izvijestili ranije, rekla je kako je desetak nepoznatih osoba u crnoj odjeći viđeno na području nogometnog igrališta te kako "u ime Grada Supetra, radi današnjeg barbarskog i nasilnog pokušaja provale u garažu DVD-a Supetar, od strane osoba angažiranih od hotelske kuće, u svojstvu gradonačelnice, obustavljam sve pregovore koje smo vodili sa Vladom RH i hotelima radi rješavanja otvorenih pitanja te ćemo nastaviti sa svim radnjama vezanim za utvrđivanje vlasništva Grada Supetra na javnom dobru, putevima i Velom placu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga objavila je i snimku ispred vatrogasnog doma na kojoj se vide, kako se čini, vatrogasci koji pokušavaju ući u dom, ali im petorica muškaraca u crnom, s logom zaštitarske službe Pit bull Split to ne dopušta. Vatrogasci tvrde i kako su na vratima promijenili brave, no zaštitarska služba o tome, kažu, ne zna ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Matković je istaknula kako je zbog desetak nepoznatih osoba na nogometnom igralištu pozvana i policija, a kako se ista o navedenom nije oglasila, kontaktirali smo ih. 

Za RTL.hr kažu: "Možemo izvijestiti da su policijski službenici po zaprimljenim dojavama, jučer  24. travnja izašli na mjesto događaja radi utvrđivanja činjeničnog stanja. Prema do sada prikupljenim informacijama nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela, dok imovinsko-pravni sporovi nisu u nadležnosti policije. Policijski službenici i danas nastavljaju pratiti situaciju na terenu, a za sada nije bilo potrebe za policijskim postupanjem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, nogometni klub "Jadran Supetar" zbog te je situacije privremeno obustavio treninge za djecu. "Scene koje smo doživjeli jučer i danas na našem Velom Placu lede krv u žilama i nama starijim predstavnicima kluba, a kako ne bi djeci. Sa aktivnostima ćemo nastaviti kada se za to stvore uvjeti dostojni naše djece", kažu.

Image
TRAGA SE ZA POČINITELJIMA /

Dramatična objava gradonačelnice Supetra: 'Muškarci u crnom pokušali su provaliti u stari vatrogasni dom'

U međuvremenu, oglasio se i odvjetnički ured koji zastupa SVPETRVS HOTELE d.d. koji prema rješenju o ovrsi iz 2015. godine imaju pravo na dio nekretnine u sklopu nogometnog igrališta, garažu, dnevni boravak, spavaonicu, skladište, kuhinju, kupaonicu i dvorište na adresi Supetar, Put Vele Luke bb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govore da je 21. travnja svečano otvorena nova zgrada DVD-a Supetar čime je, kako kažu, u cijelosti izvršeno preseljenje u nove prostorije.

Podsjećaju na pravomoćnu presudu kojom je, naveli su, DVD-u naloženo, još 2015. godine da prostorije isele, isprazne i predaju u posjed tužitelju, a to su SVPETRVS HOTELI d.d. Dodaju i da je 2020. godine doneseno Rješenje o ovrsi gdje je opet istaknuto kako su dužni prostore isprazniti i od ljudi i od stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je DVD dobrovoljno napustilo nekretninu iz koje su bili dužni iseliti, nije bilo zapreke da SVPETRVS HOTELI d.d. dana 21. travnja 2022. godine uđu u prostorije u njihovom isključivom vlasništvu te nema daljnje potrebe provesti sudsku odluku", zaključili su.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo