politički rast / VIDEO Živi zid predstavio 'Vladu iz sjene': Štercu demografija, a Pernar došao na svoje

U zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski Živi zid, stranka koja je po anketama treća politička snaga u Hrvatskoj, je prvi puta masovno okupila svoje pristaše

29.4.2018.
18:24
VOYO logo

Imamo snagu, ljude i program - Živi zid poručuje pred punom dvoranom Lisinski. Prema anketama drugi najpopularniji političar u zemlji Ivan Vilibor Sinčić otkriva što im je cilj. "Pokazati da živi zid nije troje ljudi, nije deset ljudi, već tiusće i tisuće ljudi", poručio je Sinčić.

A ti ljudi stigli su iz svih dijelova zemlje. Da misle ozbiljno, predstavili su i svoje ljude - vladu Živog zida, koja bi imala oko 15 ministarstava. Potencijalni ministar je i jedan HDZ-ovac poznati demograf Stjepan Šterc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U slučaju da sada dođemo na vlast naravno da bih ja bio predsjednik Vlade", kazao je Sinčić. Branimira Bunjca dopala je čast da u Lisinskom predstavi dio programa koji se odnosi na rad i mirovinski sustav.

Stranka poznata po borbi protiv deložacija i banaka, uglavnom djeluje preko društevnih mreža. Prema zadnjim anketama imaju gotovo 14 posto potpore birača. Sada kažu spremni su preuzeti vlast, no ne s bilo kim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidmo se u koaliciji niti sa SDP niti HDZ-om i takva koalicija bila bi izdaja birača i bila bi nemoralna na kraju krajeva", tvrdi Sinčić. Saborski trojac Živog zida među najaktivnijima je u saboru.

Uspješno su prebrodili i raskol iz 2016-te, kada je vodstvo dio članova optužio za utaju novca i falsificiranje dokumenata. Na financijsku netransparentnost prozivali su ih i u GONG-u. Živi zid kritikom vladajućim, i kao glas nezadovoljnih, sve više raste. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živi zid raste jer otvara pitanja koji građani smatraju problematičnim, a kojima se ne bave dvije najajče stranke, a posebno SDP. Ako SDP nastavi ovako funkcionirati može se očekivati da bi Živi zid nastavio rasti i više i prerasti SDP u jednom trenutku", smatra politički analitičar Darijo Čerepinko.

A prvi potez kada dođu na vlast bit će, otkriva Sinčić, preispitavanje imovine brojnih državnih dužnosnika. Nakon Lisinskom smatraju u Živom zidu više ništa neće biti kao prije. Potvrdit će se, kažu, potpora koju imaju u anketama, a to je bez Živog zida nema vlasti u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja naš reporter Goran Latković program za pravosuđe predstavio je Dominik Vuletić, Dejan Putičić i Dinko Štimac predstavili su program zdravstva, Danijel Grabar predstavio je program poljoprivrede, Stjepan Šterc program demografije, program za socijalnu politiku predstavile su Snježana Sabolek i Petra Horvat, a Ivan Pernar predstavio je program za vanjsku politiku. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo