OGLASILE SE INSTITUCIJE / Vidjelica iz Međugorja u sve većim problemima: 'Koncesiju nema, nema ni koncesijsko odobrenje'

'Nakon prijave smo utvrdili činjenično stanje i zatekli smo situaciju da nema nikakvih dozvola'

31.7.2019.
20:00
VOYO logo

Mirjana Dragičević-Soldo, jedna od vidjelica iz Međugorja, našla se u građevinskom skandalu. Ispred svoje vile na otoku Hvaru komad javne plaže pretvorila je u privatnu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji kažu da su tek sada dobili prvu prijavu za devastaciju obale, a sama vidjelica u kratkom javnom istupu tvrdi da ništa nije istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koncesiju nema, nema ni koncesijsko odobrenje. Nakon prijave smo utvrdili činjenično stanje i zatekli smo situaciju da nema nikakvih dozvola što se tiče pomorskog dobra", rekao je Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo.

Ni kuća nema sve dozvole, u postupku je legalizacije. Lokalnim vlastima sve su prijavili mještani još prije dvije godine, no tvrde, nitko nije učinio ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sućuraj je moja djedovina, ja tu ne živim, ali redovito dolazim posjetiti roditelje i tako redovito svjedočim devastaciji mjesta po svim kriterijima. Plus, moja prijava je završila na općinskoj palmi kao službeni dokument koji je uručen Općini i Lučkoj kapetaniji", govori Suzana Kačić-Bartulović iz Splita.

Mirjana je na upite novinara odgovorila kako ne zna o kakvoj se kući i betoniranju radi. Iako se iz aviona vidi beton uz more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost ovo je dosta uobičajeno na našoj obali, toga smo svjesni. Veliki je problem bio što se tek nedavno Zakonom o prostornom uređenju omogućilo planiranje na moru. Dosta općina i gradova je slabo izrađivalo prostorne planove", objasnio je Čogelja.

Onaj tko se želi okupati na javno-privatnoj plaži vile od 300 m2 s bazenom i četiri zvjezdice, na internetu ju može unajmiti po cijeni od 25.000 kuna za tjedan dana. Kako se doznaje, puni su do početka rujna. A blizu je i Međugorje, u kojemu Mirjana i živi. Točnije, 41 kilometar, kako piše odmah na početku oglasa. Mirjana se proslaviladiljem svijeta nakon objave knjiga o svojim susretima s Gospom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da svi koji dolaze u Međugorje dolaze jer ih je Djevica Marija pozvala. Jer je rekla u jednoj poruci: Trebam apostole! A mi moramo biti apostoli DjeviceMarije, ali ne kako bismo propovijedali drugima, samo kao primjer", ističe Mirjana Dragičević-Soldo.

Primjer u koji se nitko ne bi trebao ugledati sada je pod povećalom građevinske inspekcije. Na terenu nitko nije zatečen, već je utvrđeno da je uz ulicu i more izbetonirano sunčalište dimenzija 24 metra x 2 metra, djelomično obloženo kamenim pločama. U nastavku ispitnog postupka, kako bi se utvrdio investitor, poziv je poslan predstavniku Općine Sućuraj i pokrenut je upravni inspekcijski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad su vidjelici progledavali kroz prste, no zakon je jasan, tko zalije javnu plažu betonom može dobiti kaznu od 15 tisuća kuna ili do pet godina zatvora.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo