dobro je znati / Vikend prognoza Dunje Mazzocco Drvar: prije planiranja vikenda provjerite što nas očekuje

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Kiša će do ponoći zahvatiti cijelu središnju Hrvatsku te manji dio sjeverne Dalmacije. To će većinom biti jaka kiša, moguće uz sporadičnu grmljavinu

30.6.2017.
12:44
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Odmah da raščistimo najbitniju stvar… Iako opet postoji mogućnost za izraženije pljuskove i grmljavinu, onakvog strašnog nevremena kakvo je preksinoć poharalo zapadni dio zemlje neće biti. Već u prvom dijelu petka izolirani pljuskovi pojavljivat će se na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru, zatim ponegdje u Lici, a poneki može nastati i u Moslavini i Prigorju te u dijelu Podravine. U velikom dijelu zemlje veći dio dana bit će ipak sunčan i suh te relativno topao. Poslijepodne će posvuda biti sve više oblaka, a do večeri će se pljuskovi iz riječkoga zaleđa polako širiti na veliki dio sjevernog Jadrana. Nakon naše večernje prognoze počet će se pojavljivati i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a do ponoći zahvatiti i Liku i cijelu središnju Hrvatsku te manji dio sjeverne Dalmacije. To će većinom biti jaka kiša, moguće uz sporadičnu grmljavinu, no ozbiljniji izljevi kiše i eventualna tuča te pojačana lebićada očekuju se uglavnom samo u Istri i na Kvarneru. Pokoja izraženija nevera moguća je u noći i u Dalmaciji. Slavoniju će oblaci s kišom sa zapada prema istoku prijeći između ponoći i sutrašnjeg prijepodneva.

Image
Foto: Dunja Mazzocco Drvar
Image
Foto: Dunja Mazzocco Drvar

U subotu sve više sunčanoga vremena, uglavnom suho. Bit će i umjereno vjetrovito uz jugozapadni vjetar koji će prema večeri uglavnom oslabjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju u početku sunčano, a poslijepodne se sa zapada očekuje prolazno jače naoblačenje s kišom. Najviše kiše očekuje se u Lici i dijelu Gorskoga kotara. Bit će je i u središnjoj, a navečer i istočnoj Hrvatskoj i a kakav prolazan pljusak može se pojaviti i ponegdje u priobalju. Zapuhat će prolazno umjeren sjeverac, u priobalju najprije pojačana tramontana, a navečer umjerena i jaka bura. Osvježit će!

Image
Foto: Dunja Mazzocco Drvar
Image
Foto: Dunja Mazzocco Drvar

Idući tjedan donosi stabilnije i postupno sve toplije vrijeme. Vrućina se vraća već sredinom tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za one koji žele znati više, evo i kratkog osvrta unatrag, na prvi ljetni mjesec. Prema sada dostupnim podacima, lipanj je imao sve karakteristike ljeta. Prije svega, bio je 3 do 4 stupnja topliji od svoje normale što ga stavlja uz bok srpnjima, čak i onim toplijima. Iako ste možda imali dojam da je prilično kišovit, takav je zapravo bio samo u središnjoj Hrvatskoj dok je drugdje uglavnom sušan, na jugu zemlje čak iznimno sušan. Time se zapravo nastavlja suša koja u velikom dijelu zemlje vlada već godinu dana. Bez nekih pravih izgleda da će se situacija značajnije popraviti. Uostalom, većina nas i ne želi da se suša nadoknađuje usred ljeta, zar ne? Kako bilo, o svemu ćemo vas detaljnije obavještavati u televiziji svaki dan u 16:30, 18:27 i oko 19:10 te na Facebook stranici RTL Vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo