Na otkrivanju spomenika / Vikom i galamom remetio javni red i mir pa ga napali: Policija još uvijek traga za njegovim napadačima

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Udarila ga jedna nepoznata osoba, a druga nepoznata osoba vrijeđala ga vičući

12.12.2018.
20:03
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačka policija još uvijek traga za napadačima na privedenog 59-godišnjaka koji je u ponedjeljak na svečanosti otkrivanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, kako je ocijenila policija, vikom i galamom remetio javni red i mir ponašajući se na naročito drzak i nepristojan način.

"Muškarac koji je vikom i galamom remetio javni red i mir ponašajući se na naročito drzak i nepristojan način svojim je ponašanjem ispunio obilježja prekršaja protiv javnog reda i mira da bi ga potom jedna zasad nepoznata osoba udarila, a druga nepoznata osoba vrijeđala vičući", odgovorila je Hini zagrebačka policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su objavili da je muškarac povikao Tuđman je zločinac.

U tom su ga trenutku iz mase okupljenih izveli pripadnici zaštitarske tvrtke te ga predali policijskim službenicima. No, 59-godišnjak je nastavio vikom remetiti javni red i mir, te se oglušio na zakonite naredbe i upozorenja policijskih službenika pružajući aktivni otpor pa su policijski službenici bili prisiljeni prema njemu uporabiti tjelesnu snagu u najblažem mogućem obliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da mu je u jednom trenutku pozlilo, na mjesto događaja je odmah pozvana Hitna medicinska pomoć te mu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je bio i zadržan do utorka, da bi ga potom preuzeli policijski službenici te ga priveli u službene prostorije radi dovršetka kriminalističkog istraživanja.

Policija je utvrdila da je uporaba sredstava prisile prema dosad prikupljenim obavijestima bila opravdana i zakonita, te je utvrđeno da 59-godišnjak tijekom iste nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni 59-godišnjak potom je isti dan, kao uhićenik, uz optužni prijedlog priveden u prostorije Prekršajnog suda u Zagrebu, gdje mu je tijekom ispitivanja ponovno pozlilo te ga je ekipa Hitne medicinske pomoći ponovno odvezla na pružanje liječničke pomoći i pregled u KBC Zagreb.

Zagrebačka policija napominje da je u tijeku kriminalističko istraživanje, s ciljem pronalaska zasad još nepoznatih osoba koje su udarile i verbalno napale 59-godišnjaka pa će nakon utvrđivanja njihova identiteta pokrenuti odgovarajuće postupke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija nije objavila identitet osumnjičenog 59-godišnjak, ne mediji su objavili da je riječ o splitskom ratnom veteranu i aktivisti Zoranu Ercegu koji je povikao "Tuđman zločinac".

Zagrebačka policija izvijestila je i da je za vrijeme svečanosti otkrivanja spomenika, oko 14.55 sati, evidentirano i remećenje javnog reda i mira koje je počinio 61-godišnjak protiv kojeg je pokrenut prekršajni postupak zbog remećenja javnog reda i mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo