PAD CIJENA NA JADRANU / Vila u Istri za 400, apartman u Dubrovniku 150 kuna: Istražili smo koliko su zbog korone pale cijene

Luksuz će, očito je, neko vrijeme ostati po strani, a dok se vrati, možda na more ove godine stigne i radnička klasa

19.5.2020.
10:15
VOYO logo

Ovo bi moglo biti dobro ljeto, ne samo za Čehe i za Nijemce, nego i za hrvatske goste. Koji će si konačno moći i priuštiti ljetovanje na Jadranu i biti gosti na vlastitom moru. 

Cijene su, znamo svi, posljednjih godina znatno porasle, 100 eura za  apartman, 100 kuna za hamburger, 30 kuna za kavu - našim dragim gostima izvana nije problem, ali Hrvatima jest. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noćenje na Hvaru za lanjsku cijenu pizze na tom otoku? Soba ili čak vila u Istri za 50ak eura, ili apartman u Dubrovniku za cijenu dva sata parkinga u centru - moguće je, no ne u vrevi na koju smo naviknuli.

"Osobno sam jako protiv dampiranja cijena, ako se dampiraju cijene ove godine, bit će ih jako teško vratit na staru slavu, i mislim da je jednostavno je uvredljivo da 20 eura košta nešto u Dubrovniku", kaže privatna iznajmljivačica 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se pročulo da se apartman u srcu Dubrovnika može naći za čak 20 eura, mi ga nismo uspjeli naći. ...

Dvosobni zagrebački apartman zjapi prazan, iako mu je cijena prepolovljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apartman inače košta u svibnju negdje 140 eura noć, to bi sad eventualno mogli za nekih 70 eura prodati. Je li ima zainteresiranih? Ako bi uopće bilo zainteresiranih, a to je samo nekakvo zadržavanje nekog cash flowa za plaćanje troškova", poručuje suvlasnik tvrtke za pružanje usluga smještaja

Možda na more ove godine stigne i radnička klasa

Luksuzni hotel u Zagrebu zbog hrvatskog predsjedanja Europskom unijom trebao je raditi punom parom, no nitko nije mogao zamisliti ovaj scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlika je 96/97 posto u popunjenosti, trenutno imamo samo dvije tri sobe popunjene, a lani smo u svibnju imali oko 97 posto popunjenosti, tako da je razlika ogromna, neusporediva", iskreno će generalni direktor hotela u Zagrebu 

I sve tu uz cijene kao da smo u siječnju. Ovu sezonu, uvjereni su igor i Ivica -  treba zaboraviti i planirati već sljedeću - ali oprezno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo cijenu ispod koje jednostavno ne možemo ići, jer ako idemo ipod onda to stvara trošak", kaže Igor. 

"Malo po malo preživjeti do proljeća sljedeće godine, pa onda se nadati da će sljedeća godina biti koronafree", dodaje Ivica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A baš kako sljedeća sezona ne bi propala, tvrde iskusni iznajmljivači, cijene poput onih s početka priče ne smiju proći ni ove godine.

Dvije i pol tisuće kuna, toliko još uvijek košta noćenje u predsjedničkom apartmanu, naravno zbog posebne ponude, ipak ove je godine bio bukiran samo jedanput.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luksuz će, očito je već sada, neko vrijeme ostati po strani, a dok se vrati, možda na more ove godine stigne i radnička klasa.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo