ZABAVA I NOVA ZNANJA / Više od 350 natjecatelja u 70 ekipa natječe se večeras u velikom finalu Kvizaške lige, donosimo detalje

Pub kvizovi nastali su u Ujedinjenom Kraljevstvu, a u Hrvatskoj su se prvi put pojavili početkom 2000-ih

6.6.2022.
19:35
VOYO logo

Za nešto manje od sat vremena počinje veliko finale Kvizaške lige na kojem će sudjelovati više od 350 natjecatelja u čak 70 ekipa. Pub kvizovi nastali su u Ujedinjenom Kraljevstvu, a veliku su popularnost postigli u cijelom svijetu. Prvi u Hrvatskoj pojavili su se početkom 2000-tih, a sada gotovo da nema dana u tjednu i grada bez pub kviza. Ponekad i gradivo iz osnovne škole može odrediti pobjednika.

"Doslovno kao razbibriga, malo razbiti glavu od svakodnevnih briga, zadataka, stresa tako da se ovdje dođemo malo družiti. Svejedno, pobjeda ili ne pobjeda, ako dođe, sama od sebe dođe i to je to", kaže Luka Međurečan iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Natječemo se ima 4 - 5 godina, a ovaj kviz igram već godinu i pol dana, pa pošto smo prvi nositelji, očekujem iskreno pobjedu", kaže Tin Jirasek iz Zagreba.

Natjecatelje očekuje 2 i pol sata dobre zabave, nova znanja i 40 nagrada. Uz pehare, nagrada je putovanje i panoramski let iznad Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će tri kruga po 15 pitanja. Natjecatelji se u prvom krugu mogu kladiti na pitanja, drugi krug su asocijacije, treći krug su brzopotezna pitanja. Bit će pitanja opće kulture, ali ima ih svakakvih. Od sporta, filma, umjetnosti, glazbe. Što nam tog tjedna padne na pamet - to stavimo u kviz. Neće nam trebati puno vremena za ispravljanje jer smo se danas posebno organizirali. Imat ćemo 10 ispravljača", rekao je Mislav Ivanković, organizator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo