svi na terenu / Više od 800 vatrogasca sanira posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Trenutno su stali s pretragama srušenih objekata, a statičari rade procjene oštećenih zgrada

31.12.2020.
10:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Preko 800 vatrogasca sanira posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, a velik broj intervencija zbog razornog potresa bilježe i vatrogasci kontinentalnih županija, najviše u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica u četvrtak.

Vatrogasne snage raspoređene na područje Sisačko-moslavačke županije tijekom 30. prosinca aktivno su radile na uklanjanju dimovodnih kanala, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te na provedbi ostalih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno smo stali s pretragama srušenih objekata, a statičari rade procjene oštećenih zgrada. Vatrogasci su dobili svoje sektore rada, ulaze u ulice i redom prema prioritetima rade na oštećenim objektima", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić. 

Tijekom srijede, uz oko 400 vatrogasaca Sisačko-moslavačke županije, bilo je angažirano više od 410 vatrogasaca sa 115 vatrogasnih vozila iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP HVZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
stalno podrhtavanje /

Nakon noćnih podrhtavanja, opet se osjetio još jedan potres. Bio je snage 3,9 po Richteru

Image
stalno podrhtavanje /

Nakon noćnih podrhtavanja, opet se osjetio još jedan potres. Bio je snage 3,9 po Richteru

Vatrogasne snage na terenu su bile i tijekom noći, a saniranje posljedica i smanjenje ugroza za stanovništvo radit će i sljedećih dana.

Na teren su poslane dodatne vatrogasne snage Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Varaždinske i Ličko-senjske županije s ukupno 43 vatrogasca i 20 vatrogasnih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče vozila, 15 ih je opremljeno za rad na visini, dva vozila su za prijevoz vatrogasaca, jedna autocisterna te dva zapovjedna vozila, a raspoređeni su na području Siska, Petrinje, Gline te općine Majur. 

Na području Gline premještene su snage Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split, Šibenik i Zadar te vatrogasci iz Vatrogasne zajednice Šibensko-Kninske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci kontinentalnih županija bilježe velik broj intervencija 

Potres je ostavio posljedice i u Gradu Zagrebu. Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba tijekom srijede imali su oko 135 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, skidanje crjepova i fasada te ostalih izviđanja vezanih za procjenu stanja građevinskih objekata. 

Vatrogasci Zagrebačke županije jučer su imali oko 114 tehničkih intervencija, a najviše na području Zaprešića, Ivanić Grada, Jastrebarskog, Pokupskog i Kravarskog. Na navedenim intervencijama ukupno je sudjelovalo 417 vatrogasaca sa 133 vatrogasna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježene su 22 tehničke intervencije na području Zaboka, Velikog Trgovišća, Klanjca, Marije Bistrice i Krapine. Na intervencijama je ukupno sudjelovalo 98 vatrogasaca s 35 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci Varaždinske županije su imali 13 tehničkih intervencija na kojima su sudjelovala 74 vatrogasca sa 17 vatrogasnih vozila. U Karlovačkoj županiji, zabilježena je 21 intervencija, uglavnom na području grada Karlovca. Bilo je angažirano 100 vatrogasaca s 33 vatrogasna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim kontinentalnim županijama zbog posljedica potresa zabilježeno je oko 30 tehničkih intervencija u kojima je sudjelovao ukupno 141 vatrogasac s 48 vatrogasnih vozila.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo