Vojska pomaže / Više od vojnika: 'Naši djelatnici su presadili četiri masline iz vojarne Zemunik u dvorište škole'

Umjesto parade, postrojavanja na pisti zračne baze i svečanih akademija, ove su godine vojnici uzeli alat u ruke

26.5.2020.
20:49
VOYO logo

Pripadnici 93. krila Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva iz Zemunika ovogodišnji Dan Hrvatske vojske nisu proveli paradno, nego radno.

"Postkorona" program uskladili su s propisanim epidemiološkim mjerama i proteklih tjedan dana proveli uređujući okoliš i pročelje osnovne škole u Ninu. Naglasak obilježavanja stavljen je na humanitarne projekte Hrvatske vojske u zajednici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto parade, postrojavanja na pisti zračne baze i svečanih akademija ove su godine vojnici uzeli u ruke odvijače, kistove i drugi alat i uoči početka nastave uredili školu ninskim osnovcima. Svatko od njih, kažu, nije samo vojnik.

Image
Prošlo ispod radara /

Vojni analitičar za RTL.hr o osnivanju Sveučilišta obrane: 'To je predizborno trčanje pred rudo, nema smisla!'

Image
Prošlo ispod radara /

Vojni analitičar za RTL.hr o osnivanju Sveučilišta obrane: 'To je predizborno trčanje pred rudo, nema smisla!'

"Svi nešto znamo, više iz iskustva, mi stariji što smo duže u vojsci i što se toga tiče svi i doma nešto radimo, tako da smo se skupili, svaki ponešto svoje branše našao i odradili smo to na jedan fini i kulturni način, lijepi", rekao je nadnarednik Željko Viduka, 93. krilo HRZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je već ta korona i to, onda smo išli malo uz to sve prezentirati vojsku, sve dignuti i malo i toj djeci pokazati kako vojska ipak nešto više radi, ne samo vojne poslove i tako, pa da budu i oni malo više, ako bog da danas-sutra, zainteresirani za vojsku", izjavio je razvodnik Šime Bašić, 93. krilo HRZ-a.

Propisane zdravstvene mjere ostavile su uzvanike na razmaku, a učenike nižih razreda u učionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stariji osnovci iz ninskog Tamburaškog orkestra vojnicima su darovali glazbenu čestitku.

"Zahvaljujem Hrvatskoj vojsci koja je u vrijeme epidemioloških mjera i socijalne distance pronašla način da svojim nesebičnim radom uljepša povratak naših najmlađih učenika u školske klupe", poručila je Kata Knežević, ravnateljica OŠ "Petar Zoranić" Nin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vojsku simbolična gesta, ali uz pomoć Zadarske županije i mehanizacije iz Inženjerske bojne Gardijske mehanizirane brigade škola je uštedjela oko 50.000 kuna za potrebne radove.

"Naši djelatnici su presadili četiri masline iz vojarne Zemunik, ovdje u dvorište škole, na ulaz. Zatim smo pomogli oko uređenja i krečenja pročelja škola, uređenja klupa i mjesta za boravak djece ispred same škole", izjavio je brigadir Željko Ninić, zapovjednik 93. krila HRZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavljen je i novi natpis s imenom škole, simbolična gesta koja je povezala zrakoplovce iz Zemunika i osnovce iz Nina.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo