stižu plaće / Vlada dala jamstva u korist HPB-a, osigurane plaće Uljaniku

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Vlada je dala jamstva za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016.

30.8.2018.
18:42
Duško Marušić/Pixsell
VOYO logo

Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke (HPB)  d.d. za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Usvojeno je i Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donesene su i neke kadrovske odluke.

Na osobni zahtjev, razriješena je državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević, s danom 31. kolovoza 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je, na osobni zahtjev, razriješen  državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova  dr.  Robert Kopal, s danom 31. kolovoza 2018. godine.

Vlada je imenovala predsjednika i članove Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece, kao predstavnike tijela državne uprave i institucija. Prof. dr.. Milan Kujundžić, imenovan je predsjednikom Povjerenstva po položaju, dok su članovima imenovani: Sanja Predavec, Ivana Tonković, Momir Karin, Vedrana Šimundža Nikolić, mr. sc. Dragan Josipović, Mirna Jušić, mr. Davor Huška, dr. Tatjana Bekić, Davorka Osmak-Franjić i Ljiljana Vuletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razriješen je dio dosadašnjih članova Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Hrvatske i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i to Ivana Pilko Čunčić i mr. sc. Branko Sočanac.

Dijelom novih članova istog  Međuvladinog mješovitog odbora, imenovani su Nandor Čapo i Alen Tahiri, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, navodi se u priopćenju Vladine Službe za odnose s javnošću sa zatvorenog dijela zatvorene sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo