'ŽIVOT MU JE BIO PJESMA' / Vlada je zbog Oliverove smrti proglasila Dan sućuti, a ne Dan žalosti: Evo u čemu je razlika

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zastave će biti spuštene, ali neće se otkazivati zabavne manifestacije.

31.7.2018.
10:00
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici, na inicijativu premijera Andreja Plenkovića, donijela Odluku o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, koji se obilježava danas.

Premijer Plenković će, prema posljednjim informacijama, biti na posljednjem ispraćaju Olivera Dragojevića u Splitu, gdje će u 11 sati u HNK prisustvovati komemoraciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je prvi put da je u povijesti Hrvatske proglašen Dan sućuti, a ne Dan žalosti. Ali, u čemu je razlika?

Naime, za Dan žalosti se zastave spuštaju na pola koplja i odgađaju se sve zabavne aktivnosti, a medijski programi prilagođavaju se tome i emitiraju program posvećen obilježavanju tog dana. No s obzirom na to da je riječ o Oliveru Dragojeviću, kojemu je cijeli život bio pjesma, u Vladi su odlučili da bi bilo primjerenije, prema uzoru na neke druge europske države, poput Francuske, proglasiti Dan sućuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastave će biti spuštene, ali neće se otkazivati zabavne manifestacije.

“Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje ranije planiranih priredbi. Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost”, priopćili su iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo