na čekanju / Vlada još ignorira zahtjev za skidanjem imuniteta Aladroviću, Plenković rekao: 'Kad proučimo, odgovorit ćemo'

Ćorić se spominje u aferi Krš Pađene, a kaže da od istražitelja ne strahuje

3.3.2022.
21:05
VOYO logo

Vlada još nije odgovorila na zahtjev DORH-a koji traži skidanje imuniteta Josipu Aladroviću. Pravosudna tijela su na čekanju dok spise koje su poslali ne prouči premijer. Za to vrijeme iz oporbe najavljuju inicijative za opoziv još ministara optužujući premijera da ignoriranjem DORH-ova zahtjeva blokira rad pravosuđa. 

Brza i efikasna Vlada u dva dana je spasila cijelu banku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada je uspjela u rekordno kratkom roku uspjela osigurati preuzimanje Sberbanke Hrvatska", rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade. 

Ali za proučavanje DORH-ova zahtjeva za skidanjem imuniteta ministru Josipu Aladroviću nije dovoljno ni tjedan. Premijeru se još jučer nije žurilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad proučimo, odgovorit ćemo", rekao je Plenković.

Aladrovića se tereti za nezakonito zapošljavanje dok je bio na čelu Mirovinskog osiguranja. Od početka afere izbjegava novinare. Kolege mu daju podršku i ne sumnjaju u njegovu nevinost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uoči sjednice vlade /

Ministar Ćorić: 'Ako agresija na Ukrajinu potraje, ponovno ćemo razmatrati paket mjera građanima i gospodarstvu'

Image
uoči sjednice vlade /

Ministar Ćorić: 'Ako agresija na Ukrajinu potraje, ponovno ćemo razmatrati paket mjera građanima i gospodarstvu'

"Ako je to sve tako, zašto se imunitet ne skine da on to sve dokaže? Što se tiče pravne procedure ne bih vam točno znao reći što je to razlog i na koji način se to radi jer nemam pravni odgovor. Govorim isključivo o Josipu Aladroviću kao osobi koju sam uspio dobro upoznati i držim da je kvalitetna osoba", kazao je ministar obrane Mario Banožić.

No, da je Plenković ispunio vlastito obećanje, zahtjev za skidanjem imuniteta ne bi bio potreban jer imuniteta ne bi ni bilo. Ovako je premijer govorio prije godinu i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skinut ćemo imunitet članovima Vlade samo za korupcijska djela. To je jedna važna politička poruka kao jedan od doprinosa borbi protiv korupcije", kazao je Plenković.

No to se još nije dogodilo - a oporba tvrdi - Plenković se miješa u rad pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno se traži skidanje imuniteta ukoliko ima dovoljno dokaznih radnji koji ukazuju na moguću korupciju kao što je slučaj kod ministra Aladrovića", izjavio je Marijan Pavliček, predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista. 

"Očito je HDZ odlučio ne stvarati jedan Europski prostor u Hrvatskoj, nego stvarati prostor koji će opet pogodovati korupciji, kriminalu'', rekao je saborski zastupnik Mišel Jakšić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Most najavljuje politički napad na još neke ministre. 

"Zato smo mi kao klub Mosta jutros na sve saborske klubove uputili tekst opoziva za tri vladina dužnosnika - potpredsjednika Vlade Miloševića, ministra Aladrovića i ministra Ćorića", izjavio je Nikola Grmoja, saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić se spominje u aferi Krš Pađene, a kaže da od istražitelja ne strahuje. 

"Zašto bih strahovao? Ja sam vam rekao u više navrata, ponovit ću i sada: ja sam građanin RH i u tom kontekstu stojim uvijek na raspolaganju", izjavio je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za promjenu - potpora Plenkovićevoj vladi dolazi s Pantovčaka.

"Ministar nije kao zadnji tat. Možda se na kraju pokaže da je ministar predzadnji tat, ali dok je ministar, on je ministar. I ne može ga netko tko se bori za svoju reputaciju, tko sad hapsi uzduž i poprijeko, a prelazio je preko evidentnih kaznenih djela u borbi za vlastitu reputaciju rasturiti hrvatsku vladu", kazao je predsjednik RH Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar Horvat je već doživio tu sudbinu. Pod teretom DORH-ove istrage dao je ostavku - dok nasljednika premijer još nije pronašao.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo