od 14 sati / Vlada odlučuje o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković je objavio da je "obavio konzultacije sa slovenskim premijerom Janezom Janšom i talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom u vezi s proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa

14.12.2020.
7:48
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada će na današnjoj sjednici donijeti odluku o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa (IGP) koju će potom uputiti i u saborsku proceduru. 

Premijer Andrej Plenković je na Twitteru objavio da je "obavio konzultacije sa slovenskim premijerom Janezom Janšom i talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom u vezi s proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa Hrvatske u Jadranu" te da će "Vlada RH izvješće o procesu konzultacija i prijedlog Odluke o proglašenju IGP usvojiti u ponedjeljak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski sabor koji ovaj tjedan završava zasjedanje, održat će i izvanrednu sjednicu, treću u ovom sazivu, na kojoj bi trebao proglasiti isključivi gospodarski pojas (IGP) u Jadranu. Sabor redovno zasjeda do 15. prosinca, no može zasjedati i izvan toga roka, izvanredno, na zahtjev predsjednika Republike, Vlade te većine svih zastupnika.

Da bi Vlada mogla inicirati sazivanje izvanredne sjednice, najavio je predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić. "Očekujem da Vlada i premijer iniciraju sazivanje izvanredne sjednice koja bi se održala 16., 17. i 18. prosinca", rekao je Bačić u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo