ima 16 članova / Vlada osnovala Povjerenstvo za nabavu borbenih aviona: Plenković na čelo postavio Frku-Petešića

Image
Foto: Ivana Franić

Ovaj put taj je posao “multidisciplinaran”, a MORH nije više samostalan

5.7.2019.
7:50
Ivana Franić
VOYO logo

Nakon što su državni i vojni vrh dobili zajedničku potporu vladajućih i oporbe na saborskom Odboru za obranu, Vlada je donijela odluku o osnivanju Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa MORH-a i ministar obrane Damir Krstičević dobili su drugu priliku da nabave eskadrilu, no ovaj put taj je posao “multidisciplinaran”, a MORH nije više samostalan. Vlada je imenovala dva supredsjedatelja povjerenstva, Zvonimira Frku-Petešića, predstojnika kabineta premijera Andreja Plenkovića, te viceadmirala Roberta Hranja, direktora Glavnog stožera OSRH, piše Večernji list.

Povjerenstvo ima 16 članova. Iz Ureda predsjednice stiže Zrinko Petener, savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost, tu je i predsjednik saborskog Odbora za obranu Igor Dragovan (SDP) te potpredsjednik Odbora Anđelko Stričak (HDZ). Članovi povjerenstva su i šefovi obavještajno-sigurnosnog aparata Daniel Markić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), Ivica Kinder, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA), te Maja Čavlović, predstojnica Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je u povjerenstvo poslao Roberta Kopala. Iz Vlade dolazi i Ivona Ferenčić, zamjenica glavne tajnice Vlade. Iz Ministarstva financija u povjerenstvo stiže Ivana Jakir-Bajo, pomoćnica ministra. Ministarstvo vanjskih poslova poslalo je Vicu Skračića, karijernog diplomata koji je u MVP-u od 1992. RH je predstavljao i u Washingtonu i UN-u. I iz Ministarstva gospodarstva stiže iskusni kadar, Zvonimir Novak, pomoćnik ministra, čiji su poslovi industrija, pa tako i vojna industrija. Ostali dio povjerenstva čine vojnici, brigadni general Mato Mikić, koji je zapovjednik HRZ-a, pa brigadir Davor Tretinjak iz Samostalne službe za upravljanje projektima Ministarstva obrane, koji je bio i na čelu prethodnog Krstičevićeva povjerenstva. Tu je i brigadir Željko Ninić iz MORH-a, javlja Večernji list.

Povjerenstvo, uz zadatak provedbe postupka nabave aviona, treba pronaći i moguće opcije za obuku pilota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo