Na 46 lokacija / Vlada predstavlja nove mjere zapošljavanja za koje je, kažu, izdvojen najveći iznos do sada

Image
Foto: AP Images

Premijer Andrej Plenković sudjelovat će u utorak na javnom predstavljanju kampanje „Zaposli se u Hrvatskoj“ na Europskom trgu u Zagrebu

29.5.2018.
7:40
AP Images
VOYO logo

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavit će na zagrebačkom Europskom trgu te na još 45 lokacija diljem Hrvatske kampanju "Zaposli se u Hrvatskoj“, koja je pokrenuta kako bi se snažnije potaknulo zapošljavanje domaće radne snage u Hrvatskoj. 

Na predstavljanju javne kampanje na Europskom trgu u Zagrebu sudjelovat će predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću. Iz Vlade ističu da je Vlada ove godine osigurala više od 2,6 milijardi kuna za poticanje zapošljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je informirati nezaposlene, poslodavce i široku javnost o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i programa za zapošljavanje koji se sufinanciraju sredstvima Europskog socijalnog fonda, a za koje je samo ove godine hrvatska Vlada izdvojila više od 2,6 milijardi kuna, što je najveći iznos izdvojen do sada za zapošljavanje u Hrvatskoj.

Za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja izdvojeno je 1,6 milijardi kuna, a 900 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda osigurano je za provedbu specijaliziranih programa, poput programa „Zaželi“, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstavljanju kampanje će također sudjelovati i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, državne tajnice Katarina Ivanković Knežević i Majda Burić, te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo