reforme, reforme... / Vlada provela polovinu planiranih mjera za ovu godinu, a evo koje nije: 'Tri su glavne stvari...'

Je li vladajućima za vjerovati da će ove godine provesti reforme?

19.4.2019.
7:00
VOYO logo

Je li vladajućima za vjerovati da će ove godine provesti reforme možda ćemo najbolje znati ako pogledamo što su proveli od istog ovakvog prošlogodišnjeg plana. 

Počeli su s mirovinskom reformom, osnovali Državni inspektorat, regulirali Uber i time liberalizirali taksi tržište, počeli su s projektom kurikularne reforme, lakše se izdaje građevinska dozvola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frenki Laušić iz Jutarnjeg lista je za RTL Direkt napravio analizu i zaključio da je Vlada provela polovinu planiranih mjera. Evo koje mjere nije provela. 

"Dobar dio toga mogao bi se ispuniti ove godine"

"Tu se prvenstveno radi o racionalizaciji javne uprave, o racionalizaciji zdravstvenog sektora, funkcionalnom spajanju bolnica, i reformi javne uprave i plaća u javnoj upravi. To su tri glavne stvari koje bi se u idućim godinama trebale provesti, a koje se ne provode dinamikom koja je poželjna", kazao je za Direkt novinar Jutarnjeg lista i Slobodne Dalmacije Frenki Laušić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I još ono što se također svih ovih godina provlači, i što je predviđeno za ovu godinu, i nadamo se da će za ovu godinu i biti napravljeno, a to je racionalizacija sektora željeznice i sektora zračnog prijevoza, odnosno Croatia Airlinesa", tvrdi i zaključuje.

"Mislim da, budući da plan nije pretjerano ambiciozan, da bi se dobar dio toga mogao ispuniti ove godine i u prva četiri mjeseca iduće godine, do kada traje rok za provođenje tog plana", kazao je za Direkt Frenki Laušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo