19. SVIBNJA / Vlada raspisala lokalne izbore

Image
Foto: PIXSELL

Raspisani su izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, kao i općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike, koji će se održati u nedjelju, 19. svibnja.

11.4.2013.
12:17
PIXSELL
VOYO logo

Vlada je danas raspisala izbore za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, kao i općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike, koji će se održati u nedjelju, 19. svibnja.

Vlada je raspisala i izbore za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz redova pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz redova pripadnika hrvatskog naroda u jedinicama u kojima pripadnici neke nacionalne manjine čine većinu stanovništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o raspisivanju lokalnih izbora stupit će na snagu 18. travnja.

Ministar uprave Arsen Bauk podsjetio je da se u nedjelju, 14. travnja, održavaju izbori za Europski parlament pa će izborna povjerenstva time biti zauzeta. Tek nakon toga moći će se posvetiti lokalnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stupanjem na snagu odluke 18. travnja, zadnji rok za predaju lista za lokalne izbore bit će 2. svibnja u ponoć, odnosno nakon Praznika rada.

Do 18. travnja aktualni sastavi predstavničkih tijela moraju završiti sve svoje poslove, a od tada izvršna tijela (gradonačelnici, načelnici, župani) ne mogu donositi odluke tj. u tehničkom su mandatu, naglasio je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji redovni izbori održani su 17. svibnja 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo